Elektriğin kayıp-kaçak oranıyla ilgili Twitter hesabından değerlendirme de bulunan Baylan Urfa’nın kayıp kaçak oranının yüzde 70-80, İstanbul’un ise yüzde 7 olduğunu söyledi.

Baylan paylaşımında ‘’ İstanbul'un elektrik kayıp-kaçak oranı %7, Mardin ve Urfa'nın %70-80 Ben İstanbul'da yaşayan biri olarak; neden Urfa ve Mardin'de her odaya klima taktıran, tarlasında çalıştırdığı santrifüj için bir şey ödemeyenin cezasını çekiyorum?’’ ifadelerini kullandı.

Baylan’ın bu paylaşımına Şanlıurfa’dan tepki geldi. MÜSİAD Şanlıurfa eski il başkanı Mahmut Barut, Baylan’a verdiği cevapta kendisine rakamlarla ilgili yanlış bilgi verildiğini söyledi. Barut ‘’ Orhan bey size yanlış bilgi verilmiş, Kayıp kaçak oranı %30 seviyelerinde Onun nedeni de büyük oranda alt yapı yetersizliğinden, yani yatırım yapılmayışından. Sevgi muhabbet cömert insanların şehri Urfamızı hırsızlıkla suçlayanları Allah’a havale ediyoruz’’ dedi.

Yazar Mehmet Emin Kuş'ta Baylan'a tepki gösterdi. Kuş ''Bu rakamlar doğru değildir. Bir şehrin yüzde yetmişini hırsızlıkla suçlamak hiç etik değildir. Afaki rakamlar bunlar. Bunların hiç bir tutarlılık yanı yoktur. Kim demiş yüzde 70 kaçak? Bir Urfalı olarak bunu kesinlikle kabül etmiyorum. Çünkü doğru değildir'' dedi.