İhale, asgari işçilik, ilişiksizlik belgesi, hak edişlerden kesinti ve teminatın iadesi konularında tüm kamu kurum ve kuruluşları yetkililerine bilgi verildi. Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü yaptığı konuşmada “ Şanlıurfa’da ihale yapan, yapı ruhsatı veren, hakediş ödeyen tüm kamu kurumları ile ilintili çalışmaktayız. Bu işlemlerde aksaklık yaşanması durumunda ilgililere idari para cezaları uyguluyoruz. Bu yaptırımın önüne geçmek amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığımızca yerinde eğitim planlanmış ve bugün bu eğitimi ifa edeceğiz. Hiçbir kamu çalışanının yaptığı işlemlerden dolayı yaptırımlarla karşı karşıya gelmesini istemiyoruz. Uzmanlarımıza yaşadığınız, aklınıza takılan her türlü soru veya sorunu bu eğitimde dile getiriniz. Doğru bilgiye doğru yerden ulaşmanız bizim için önemli bu vesileyle eğitimin başarılı geçmesini ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Asgari İşçilik Daire Başkanlığında görevli Şube Müdürü Şükrü Kocakaplan tarafından yapılan sunuma, eğitime ildeki kamu kurum ve kuruluşların personelleri katıldı. Eğitimin sonunda merak edilen tüm sorulara uzmanlar tarafından cevap verildi.

Katılımcılar eğitimden duydukları memnuniyeti ifade ederek, bu tür bilgilendirme faaliyetlerin devam etmesi temennisinde bulundular.