Buna rağmen sigortalılık oranları çok düşük olan ilde en yüksek poliçe oranı yüzde 61,2 ile zorunlu trafik sigortasına aitken, yine zorunlu olmasına rağmen DASK oranı yüzde 33,5 seviyesinde kalıyor. Şanlıurfalı araç sahiplerinin sadece yüzde 9,5 kasko sigortasına sahip.

2 milyona yakın nüfusu ve ticaret hacmiyle gerek bölgenin gerekse Türkiye’nin en önemli şehirlerinden Şanlıurfa, tarım ve hayvancılık sektörleri açısından da oldukça önemli bir il. Fay hatlarına yakın konumu ve iklim değişikliği kaynaklı şiddetli hava olaylarına açık yapısıyla, pek çok riskle karşı karşıya olan ilde sigorta oranları ise oldukça düşük. 253 bin araç sahibi, 171 bin ise konut sahibi bulunan ilde zorunlu trafik sigortası oranı 61,2, kasko oranı ise sadece yüzde 9,5. Şanlıurfalıların 33,5’i ise DASK’a sahip.

Şehri tehdit eden afet risklerine dikkat çeken Anadolu Sigorta Güney Anadolu Bölge Müdürü Cengiz Kılıç, sigorta oranlarının artırılmasının büyük önem taşıdığını söylüyor. Kılıç şöyle devam ediyor: “Şanlıurfa, bölgenin en önemli kentlerinden. Ancak sigorta oranları oldukça düşük. Anadolu Sigorta olarak 11 acentemizle, gerek kentte gerekse bölgede sigorta bilincini artırmak ve oranları yukarı çekmek için çalışıyoruz. Mağduriyetlerin en aza indirilmesi için ürünler hakkında detaylı bilgilendirme önemli. Anadolu Sigorta olarak bu bilinci artırmak için geniş acente ağımız ve ürün çeşidimizle hizmet veriyoruz.”