Türkiye'nin 60 yıllık otomobil özlemini gidermek ve milli otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ederek ülkenin ilk küresel mobilite markası olma amacıyla kurulan Türkiye Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) mühendis ve tasarımcıları tarafından hazırlanan ve 2022'de üretimine başlanacak yerli otomobil, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta toplumun her kesiminde heyecan yarattı.

Şanlıurfalı fırıncı esnafı Ahmet Çiçek, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yerli otomobil üretmesinin herkesi gururlandırdığını söyledi.

"Ne mutlu artık Türkiye'nin de bir otomobili var" diyen Çiçek, şöyle devam etti:

"Bu otomobil beni çok sevindirdi. Çok şükür artık Türkiye'nin kendisine ait bir otomobili üretecek olması bir Türk olarak beni mutlu etti. Bu otomobilin projesinin hazırlanmasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen tüm iş adamlarına teşekkür ediyorum. Eğer imkanları uyarsa bu araçlardan ben de bir tane almayı düşünüyorum."

Matbaacı Ömer Yıldız, dün otomobillerin tanıtım programını canlı olarak izlediğini ve duygulandığını anlatarak, şunları belirtti:

"Arabaları görünce çok heyecanlandım. Böyle bir proje benim gibi herkesi gururlandırdı. Yaklaşık 60 yıl sonra bir otomobil üretecek olmamızdan mutlu oldum. Şahsen bir araç almak isterim. İnşallah bunun devamı gelir daha fazla araçlar üretiriz. Ben çok çok iyi olacağını ve bu projeyi hazırlayanları karşılığını alacağını düşünüyorum. Milli bir projemiz ve daha önceleri kimse bunu üretmeye cesaret edememiş. Projeden dolayı devlet yetkililerimize ve iş adamlarına çok teşekkür ediyorum. Araçlar satışa çıkarsa almayı düşünüyorum."

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Serkan Arıcı da üyeleriyle yerli otomobilin satışı için ön başvuru tarihini heyecanla beklediklerini belirtti.

Yerli otomobilin üretim konusunun ülkenin kadim bir meselesi olduğunu ifade eden Arıcı, konuya objektif olarak baktıklarında Türkiye'nin hem uçak hem de otomobil konusunda üretim atağına geçmesinden duyduğu memnuniyeti kaydetti.