Vali Erin, ilk olarak 2008 Yılında Şemdinli’de şehit olan Jandarma Er Muzaffer Gültekin’in Viranşehir Gözler mahallesindeki evine konuk oldu. Şehidin babası Hasan Gültekin ve aile fertleriyle bir araya gelen Vali Erin, “Devletin, milletin bekası, bayrağımız, dinimiz, namusumuz vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların emaneti emanetimizdir anlayışıyla şehitlerimizin emanetleri olan ailelerimize saygı ve hürmetlerimizi sunuyorum” dedi.

Şehidin ailesi ve yakınlarıyla sohbet eden Vali Erin, devletin şehit ailelerinin her zaman yanında olduğunu, her türlü sıkıntılarını çözmek, her sorunlarına çare bulmak için hazır olduğunu belirterek, “Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim için önceliklidir” şeklinde konuştu.

Vali Erin’in ikinci şehit ailesi ziyareti ise, 2016 yılında Hakkari Şemdinli'de şehit olan Er Orhan İrkarlı’nın ailesi oldu. Şehidin, Siverek Güzelpınar mahallesindeki baba evini ziyaret eden Vali Erin, burada da şehidin ailesi ve yakınlarıyla bir araya gelerek hasbihal etti.

Şehit aileleri ziyaretinin ardından Siverek Karacadağ mahallesine geçen Vali Erin, burada da vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinledi. 

Vali Erin’e ziyaretlerinde İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve İl Müftüsü İhsan Açık eşlik etti.