Yerel tohum buluşmalarının Şanlıurfa’ya ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, tarımın insanları doyurma fonksiyonu olduğunu ancak günümüz dünyasında tarımın aktif dış politika enstrümanı olarak kullanılan çok stratejik bir sektör haline geldiğini kaydetti.

Tohumu kontrol eden ülkelerin, tarımı, tarımsal alanı ve gıdayı kontrol ettiğini, gıdayı kontrol eden ülkelerin ise dünyayı kontrol ettiğini ifade eden Vali Erin, “Geçmiş dönemlerde uygulanan, bilerek veya bilmeyerek başvurulan yol ve yöntemlerle kendi kendine yeter bir ülke durumunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tarım ve gıdada da dışa bağımlı olma tehlikesine karşın son on beş yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetlerimizin tarıma ve hayvancılığa vermiş olduğu büyük destekler sayesinde yeni bir dönüşümün, tohum sektörünü yeniden keşfedişimizin, tarım sektörünü yeniden buluşumuzun sevincini hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Sadece Şanlıurfa’da çiftçiye sağlanan doğrudan destek miktarının 1 milyar TL’nin üzerinde olduğunu hatırlatan Vali Erin, bu destekleri sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve hükümetlere, Şanlıurfa’nın gelişmesi için 15 yılda 70 yıldan daha fazla kalkınma ve büyümeyi sağlayacak imkânları sağladığı için teşekkür etti.

Ülkemizin, ulusal ve uluslararası gelişmelerin baş döndürücü şekilde yaşandığı kritik bir süreç geçirdiğini dile getiren Vali Erin, “Geçen 15 yıl içinde büyük badireler atlattığımız bir süreci yaşıyoruz. Hemen yanı başımızda Suriye’de mazlum insanların, masum çocukların kadınların katledildiği, insanlığın yerin dibine battığı bu gelişmelere dünya maalesef sessiz kalıyor. Cumhurbaşkanımızın her vesile ile dile getirdiği ve dünya beşten büyüktür ifadelerinde anlam bulan bu duruşa, Şanlıurfa hakkıyla sahip çıktı. Bu kritik dönemde de Şanlıurfa’nın yediden yetmişe Cumhurbaşkanımızın o sağlam ve mazlumların yanındaki duruşuna destek olmaya devam ettiğini ve edeceğini iletmek istiyorum” dedi.