Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Siverek ilçesine gitti.

Vali Tuna’nın Siverek ilçesindeki ilk durağı Kaymakamlık oldu. Vali Tuna’yı Siverek Kaymakamı Vural Karagül, AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik ve diğer yetkililer karşıladı. İlçenin durumu hakkında Kaymakam Karagül’den bilgi alan Tuna, 107’inci Topçu Alay Komutanlığı’na giderek Topçu Albay Behiç Kunaç ve askerleri ziyaret etti. Ardından Siverek Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Tuna’yı, Belediye Başkan Vekili ve yetkililer karşıladı. Vali Tuna’ya yöresel hediyeler takdim eden Hatipoğlu, ilçe hakkında ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

Siverek ilçesinde bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Vali Tuna: “Burada gayet uyumlu bir şekilde hizmetlerin yürütüldüğünü müşahede ettik. Siverek’in çok önemli bir potansiyeli var. Tarihsel olarak çok eskiye dayanan konumu; zenginlikleri, yeni gelişen ve daha da gelişecek olan Organize Sanayisi ve üniversite imkanlarının buraya gelmesiyle, Siverek’te yaşam kalitesi daha da artacak. Siverek, önümüzdeki yıllarda çok daha fazla cazibe merkezi olacak. Konum olarak Şanlıurfa ve Diyarbakır arasında önemli bir yerde. Günümüzde insanlar kamu hizmetlerinden, eğitim, sağlık gibi yolundan havaalanına, üniversitesine varana kadar en üst seviyede yararlanıyor. Maddi kalkınmanın yanında manevi kalkınma da önemlidir. Özellikle sosyal ve kültürel hayatı zenginleştirmek, bizi biz yapan değerleri, ortak değerlerimizi ön plana çıkarmak önemli. Özellikle gençlerimize ve kadınlarımıza da bu değerleri iyi öğretmek ve hep birlikte yolumuza devam etmek, güçlü olmak zorundayız. En ücra köşedeki vatandaşlarımıza ulaşacağız. Onlarla temas halinde olmaya gayret edeceğiz. Maddi ve manevi kalkınmayı birlikte gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi. 

Belediye binası çıkışında vatandaşlarla sohbet eden Vali Tuna, yanına gelen gençlere Çanakkale’ye gidip gitmediklerini sordu. “Hayır” cevabını alan Tuna, ilçede lise son sınıfta okuyan bazı öğrencilerin Çanakkale’ye götürüleceğini söyledi. Ardından yürüyerek Adliye binasına geçen Vali Tuna, son olarak Siverek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşiltaş ile görüşerek ilçeden ayrıldı.