Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

AA tarafından her yıl düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylaması hakkında AA muhabirinden bilgi alan Tuna, fotoğrafları tek tek inceledi.

Tuna, fotoğraf merakının bulunduğunu belirterek, zaman zaman çekimler yaptığını söyledi.

Fotoğraf seçiminde zorlandığını ifade eden Tuna, "Fotoğraflar arasında birini seçmek basit bir şey değil. Belki 2-3 tane olsa daha kolay seçilir. Bir tanesini seçmek onun iyi olduğu diğerlerinin kötü olduğu anlamına gelmez. Gerçekten fotoğrafların tamamı birbirinden değerli." dedi.

Tuna "haber" kategorisinde oyunu "Suriyeli çocuğun gözyaşları" isimli Rus savaş uçaklarının Halep'te düzenlediği hava saldırısı nedeniyle gözyaşlarını tutamayan bir çocuğun bulunduğu fotoğrafa, "yaşam" kategorisinde "Gözyaşı'nın babası için çağrısı karşılık buldu" isimli Suriye'nin İdlip kentinde rejim güçleri tarafından atılan varil bombası sonucu birçok uzvunu ve görme yetisini kaybeden bir babanın, kızı Gözyaşı ile sarılmasının yer aldığı fotoğrafa, "spor" kategorisinde ise "Mehmet Batdal ile Semih Kaya'nın mücadelesi" isimli Galatasaray'ın oyuncusu Semih Kaya ile Medipol Başakşehir oyuncusu Mehmet Batdal'ın mücadelesini konu alan fotoğrafa verdi.

Tuna, fotoğraflara emek veren herkese teşekkür ederek, AA çalışanlarına başarılar diledi.