Vatandaşların sorun ve taleplerini doğrudan kamu kurum ve kuruluşlarının idarecilerine aktararak çözüm bulmasına olanak sağlayan Şanlıurfa Valiliği Kasım ayı halk günü toplantısı, Şanlıurfa Valiliği konferans salonunda yapıldı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in il dışında olması nedeniyle Vali Vekili Dr. Fatih Çelikkaya başkanlığında yapılan halk gününe, kamu kurum kuruluşlarının yetkilileri ve temsilcileri de katıldı. Vatandaşların başta sağlık, elektrik, sosyal yardımlar gibi konuları gündeme taşıdığı halk günü toplantısına katılan bir grup engelli vatandaş ise kamu kurumlarına erişimde sıkıntı yaşadıklarını belirterek, başta kamu kuruluşları olmak üzere umuma açık yerlerin engellilerin rahat ulaşımına uygun şekilde düzenlenmesi taleplerini dile getirdiler.

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili sorunlarına çözüm bulmakta sıkıntı yaşayan, sorunuyla ilgili başvuracağı mercii ve başvuru yöntemini bilmeyen vatandaşların sorunlarını doğrudan ilgililere aktararak çözüm yoluna ulaştığı halk günü toplantıları, her ayın son haftasında gerçekleştiriliyor. Toplantıda gündeme getirilen sorun ve talepler tutanak altına alınarak, çözümü noktasında Şanlıurfa Valiliği tarafından takip ediliyor.