MHP’li Cemal Enginyurt, Milletvekillerinin çakar lamba kullanma ile ilgili yasa teklifini ve gelen tepkileri ‘’Yani çakar kullanarak ne yaptık, araçların üzerinden mi geçtik, bir üstünlük mü kazandık. ?" şeklinde yorumladı.

Enginyurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"TBMM İçtüzüğü'nün beşinci maddesine göre milletvekillerine verilmiş yönetmelikte haktır. Yani milletvekilleri uzun yıllardır çakar zaten kullanıyorlardı. Dolayısıyla yönetmelik kanun haline getirildi. Kanun haline getirilirken de Türkiye'de 29 üst düzey bürokrata çakar kullanma hakkı verildi. Ama ilginçtir hiçbir bürokrat 'Niçin çakar kullanıyor' diye eleştirilmezken, milletvekili eleştiriliyor. Türkiye'de mafya babalarının çakarlı arabası var. Dört koruması var. Bu gündeme gelmiyor, milletvekili gündeme getiriliyor. Milletvekili yapmış olduğu siyasi görev dolayısıyla ister istemez muhalifleri tarafından her zaman saldırıya maruz kalabilir. Millet tarafından değil, siyasi muhalifleri ve muanzları tarafından sözlü saldırıya maruz kalıyoruz. Fiili saldırı oluyor. Kemal Kılıçdaroğlu'na olmadı mı? Birçok milletvekiline Meclis'te bile saldırılmadı mı?"

Şamil Tayyar ise bu sözlere "Sevgili vekilim. Endişelerinde haklısın, işin suyu çıktı ama iki yanlıştan da bir doğru çıkmaz. Çakar mevzu kapansın artık. Vatandaş çakarsa kötü çakar!" şeklinde cevap verdi.