Kentte serin havayı ve hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl'ü ziyaret etti. Ziyaretçiler, "dünyanın en büyük doğal akvaryumu" olarak nitelendirilen Balıklıgöl'de hatıra fotoğrafı çektirerek, balıklara yem attı.

- Sıcak geçen mevsimin ardından havaların serinlemeye başladığı Şanlıurfa'da vatandaşlar ve civar illerden gelen ziyaretçiler Balıklıgöl ile civardaki tarihi yerleri gezdi

Yaz mevsiminin aşırı sıcak geçtiği Şanlıurfa'da havaların serinlemesini ve hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, tarihi Balıklıgöl'e adeta akın etti.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da hava sıcaklıkları uzun süre sonra ilk kez 30 derecenin altına düştü.

Termometrelerin öğleden sonra 28 dereceyi gösterdiği kentte serin havayı ve hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl'ü ziyaret etti.

Gaziantep, Diyarbakır, Batman gibi çevre illerin yanı sıra batı illerinden kente gelen ziyaretçiler de yerleşkede yoğunluk oluşturdu. Ziyaretçiler, "dünyanın en büyük doğal akvaryumu" olarak nitelendirilen Balıklıgöl'de hatıra fotoğrafı çektirerek, balıklara yem attı.

Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen mağarada dua eden vatandaşlar, Aynzeliha Gölü'nde sandala bindi, tarihi Urfa Kalesi'ne çıkarak kenti kuş bakışı görme imkanı da yakaladı. 

Alandaki yöresel kıyafetleri giyerek hatıra fotoğrafı da çektiren ziyaretçiler, tarihi Kapalı Çarşı'da alışveriş de yaptı. 

Gaziantep'ten ailesiyle gelen Aslan Çimen, hafta sonu dolayısıyla Şanlıurfa'yı ziyaret ettiklerini ve keyifli vakit geçirdiklerini belirtti. 

Görevi nedeniyle kente tayin edilen Burcu Yılmaz ise arkadaşlarıyla ilk kez Şanlıurfa'ya geldiğini ifade ederek, "Bir süredir Şanlıurfa'dayım ama havalar sıcak olduğundan buraya gelemedim. Bugün hava bayağı serin ve burası gerçekten görülmesi gereken bir yer. Herkesin Balıklıgöl'ü görmesini tavsiye ederim." dedi.