İzmir’de yayın yapan bir internet sitesinde Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın Akçakale’den İzmir’e teşekkür: Bizimkiler sınıfta kaldı başlıklı ‘’Tüm Büyükşehirden yardım istedik ama sadece İzmir yanıt verdi. Bizim Belediyeler açık söylüyorum sınıfta kaldı’’ açıklamaları yansıdı.

Bunun üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Yalçınkaya,  şu ifadeleri kaydetti;

‘’Bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında, şahsıma yönelik başlatılan "AK Partili belediyelere eleştiri" yönündeki paylaşımlar, kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın kararlı ve dik duruşu ile Suriye'nin kuzey bölgesinde, 9 Ekim 2019 günü Türk Silahlı Kuvvetleri'miz tarafından terör örgütü PKK/PYD unsurlarına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile tüm dünyanın gözü Akçakale'mize çevrildi.

Devletimiz ve hükümetimiz, 2011 yılında başlayan Suriye'deki iç savaş ile birlikte bütün mazlum ve mağdurların yanında olmuş ve milyonlarca Suriyeli kardeşimize, ensar ve muhacir anlayışıyla vatandaşlarımız sahip çıkmıştır.

Barış Pınarı Harekatının başlaması ile birlikte Akçakale'mizde belediye hizmetlerimizi aksatmadan, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu tüm çalışmaları eksiksiz olarak yerine getirmekle birlikte şanlı ordumuzun da yanında olduk.

Harekat ile birlikte, ayrım yapmadan tüm kamu kurum ve kuruluşları, odalar, borsalar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarından, ilçemize hizmet etmek amacıyla kullanımına ihtiyaç duyduğumuz iş makineleri ile gerek Suriyeli gerekse Akçakaleleli kardeşlerimize dağıtılmak üzere insani yardım malzemesi talebinde bulunduk.

Talebimize yanıt vererek, ilçemize destek sağlayan tüm kuruluşlara teşekkürlerimizi ilettik. Büyükşehir belediyeleri arasında talebimize yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İhracatçılar Meclisine destekleri için teşekkür ettik. Teşekkürümüzü sadece İzmir’le sınırlı tutup, bu çerçevede bazı art niyetli kişiler tarafından ne yazıkki haberler yapılmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın önderliğinde sahada ve masada kazandığımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sahada şanına yakışır bir mücadele örneği gösterdiği Barış Pınarı Harekatını ilk günden bugüne destekliyor ve teşekkür konusundaki sözlerimizin bazı kesimler tarafından bilinçli olarak çarpıtılmış olduğunu biliyoruz.

Bu haberler ilk günden bugüne harekatın yanında olan canıyla malıyla al bayrağını elinden bir an indirmemiş askerimizin, her şartta yanında olmuş ve bunu bütün dünyaya göstermiş Akçakale’li hemşerimizi de üzmüştür.’’

İLGİLİ HABER İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYIN...

Akçakale'den İzmir'e teşekkür: Bizimkiler sınıfta kaldı