- İnsanlık tarihi sizi bekliyor

Tatilcilerin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tercih edebilecekleri önemli durak, özellikle gastronomi ve inanç turizmiyle ön plana çıkan "peygamberler şehri" Şanlıurfa oluyor.

Görüntünün olası içeriği: açık hava

Temmuzda UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne alınan Göbeklitepe, her dönem yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 

Ziyaretçilerini 12 bin yıl öncesindeki insanlık tarihine götüren ören yeri, yarıyıl tatilinde de konuklarını bekliyor. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un 2019'u turizmde "Göbeklitepe Yılı" ilan etmek istediklerini açıklamasının ardından, tarihe meraklı dünyadaki herkesin gözü ören yerine çevrildi. 

Görüntünün olası içeriği: yiyecek

Kısa sürede şehrin turizmdeki bir numaralı marka değeri olan Göbeklitepe, şehir merkezine 20 dakikalık uzaklığıyla, herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir mekan.

- Balıklıgöl, Harran ve Halfeti

Türkiye'nin kışı yaşadığı bir dönemde sıcaklığın 10 derecenin altına düşmediği kent, ziyaretçilerine adeta bahar havasında eşsiz güzelliklerini gezme imkanı sunuyor. 

Şanlıurfa'da ilk akla gelen en önemli uğrak noktası ise Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamın bulunduğu tarihi Balıklıgöl yerleşkesi. Aynı zamanda UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Balıklıgöl, dünyanın "en büyük doğal akvaryumu" olmasının yanı sıra önemli inanç merkezlerinin başında yer alıyor.

Görüntünün olası içeriği: yiyecek ve iç mekan

Konik kubbeli evleriyle adı özdeşleşen ve yine UNESCO'nun Dünya Miras Geçici Listesi adayları arasındaki Harran'da, ilk İslam üniversitesi ve Emeviler döneminden kalma Ulu Cami kalıntılarıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor.

Birecik Barajı dolayısıyla bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından "Sakin şehir" ağına kabul edilen Halfeti de şehrin gözde mekanlarının başında geliyor.

Halk arasında "Güneydoğu'nun Uludağ'ı" olarak adlandırılan Siverek ilçesindeki bin 919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi de tatilcilere keyifli vakit geçirme olanağı sağlıyor.

Görüntünün olası içeriği: açık hava

- "Yılın 365 günü ziyarete müsait"

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Turizm Meslek Komitesi Başkanı Kamil Türkmen, şehrin kış ayında rahatlıkla tatil yapılacak ender kentlerden olduğunu söyledi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü, açık hava ve su

Kentin tarih, doğa, termal ve kayak turizmini seven herkesi aynı dönemde ağırlayabileceğini belirten Türkmen, "Bölgemizde yeme içme, termal, kayak, arkeoloji ve müze turizmi fevkalade yapılıyor. Ara tatilde herkesi Şanlıurfa'ya, 'yemeye, içmeye ve gezmeye' davet ediyoruz. Şehrimiz diğer bölgeler gibi tek sezonluk bir kent değil, yılın 365 günü ziyarete müsait. Şehrimizde tarihten doğaya, kayaktan termal turizme kadar her alanda ciddi bir potansiyel var, değerlendirmek isteyen buyursun." diye konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, sakal ve takım elbise