Şanlıurfa 3. Bölge de yer alıyor.

Teşvik paketinde yer alan Şanlıurfa, üçüncü bölge içerisinde yer alıyor. Şanlıurfa, Diyarbakır ve Van’ın bulunduğu iller, cazibe merkezleri olacak. Cazibe merkezleri programı ile bölgede yatırım ve üretimin desteklenmesi hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda başta emek yoğun sektörlerde olmak üzere işletmelere yatırım ve işletmenin bütün aşamaları kapsayan uzun vadeli destekler sağlanarak yatırım, üretim ve istihdamın artırılması amaçlanıyor. Bedelsiz yatırım yeri tahsisi, anahtar teslim fabrika yapım desteği, sıfır faizli yatırım kredisi desteği, işletme kredisi desteği ve danışmanlık hizmeti desteği şeklinde destekler verilmesi planlandı.

Sıfır faizli yatırım kredisi verilecek.

Yine teşvik paketi kapsamında, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde her yer anahtar teslim 30 fabrika inşa edilecek. 298 yatırımcıya sıfır faizli yatırım ve işletme kredisi verilecek.

Şanlıurfa’da ne desteklenecek ?

Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin’in cazibe merkezi olduğu üçüncü bölgede, yapı malzemeleri üretimi, mobilya, hayvancılık, meyvecilik, ayakkabıcılık, hazır giyim, kuru gıda, turizm yatırımlarına ağırlık verilecek.

Fuar merkezi kurulacak.

Bölgelerde yeni fuar merkezleri kurulacak. Özellikle de Şanlıurfa’da olmayan fuar merkezinin, bu teşvik paketi kapsamında inşa edilmesi bekleniyor. Fuar merkezlerinin inşası 2 yıllık bir sürede tamamlanacak. Üretilen mal ve hizmetlerin ulusal ve uluslararası alanda tanıtım ve pazarlaması yapılarak ticaret geliştirilecek. Yatırım maliyeti 77 milyon TL’yi bulacak.

Şanlıurfa’daki tarihi dükkanlar restore edilecek.

Yine pakette yer alan bir diğer teşvik ise tarihi dükkanların restore edilmesi. Geleneksel iş ve ticaret merkezleri bu kapsamda desteklenecek. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Elazığ, Erzurum ve Malatya’nın tarihi merkezlerinde yer alan ve tarihi niteliğe sahip 6 bin 220 dükkân restore edilecek. 

MEDYAURFA.COM