Anadolu’da kadınlara istihdam alanları açmak, devletin ya da herhangi bir sponsorun desteği olmadan platform üyeleri tarafından oluşturulan fonlar ile kadınlara istihdam sağlayan Yeni Dünya İş Kadınları Platformu Şanlıurfa’da da kadınlara istihdam sağladı.

Şanlıurfa’daki kadınlara ürettikleri el işi ürünlerinin dikiş makinesi gibi malzeme desteğinin yanı sıra Workshop ve satış desteğini de veren Yeni Dünya İş Kadınları Platformu, GAPTEM’de kutlama yemeği etkinliği düzenledi.

Yemek öncesinde toplantı salonunda kadınlara istihdam projesinin tanıtımı yapıldı ve sonuçları açıklandı.

Toplantıya; AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Kaymakamı Ahmet Yıldız, İnanç Dış Ticaret Hizmetleri Grubu Başkanı Nejdet Külünk, MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut, Ekonomi Kulübü Başkanı, bazı STK temsilcileri ve Şanlıurfalı kadınlar katıldı.

Gülpınar’dan kadınlara destek.

Toplantı da bir konuşma yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, Yeni Dünya İş Kadınları Platformu’nun çok güzel bir hizmete vesile olduklarını söyledi. Kadınlara sahip çıkılması halinde işlerin bereketinin artacağını da belirten Gülpınar ‘’Projenin büyüklüğü ve küçüklüğüne bakmadan, çok güzel bir hizmete vesile olmuşsunuz. İstihdam alanında ihtiyaç duyulan ve bakir bir bölgeye, işinizi, gücünüzü, ailenizi bırakarak gelmişsiniz. İnşallah Şanlıurfa’da bu projeyi büyütürüz. Benim de hangi desteği vermem gerekiyorsa hazırım ve sizlerin yanındayım’’ dedi.

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

 ‘’İmanın ispatı sosyal ibadettir’’.

Projenin destekçilerinden olan ve Başkan Havva Firdevs Külünk’ün de babası olan İnanç Dış Ticaret Hizmetleri Grubu Başkanı Nejdet Külünk ise imanın ispatının sosyal ibadet olduğunu söyledi. Bugün Şanlıurfa’daki bu projenin sosyal bir ibadet olduğunu belirten Külünk ‘’İslam dünyasının ihmal ettiği bir ibadet, sosyal ibadettir. Sosyal ibadet her yüzünde hak hakim olsun diye yapılan top yekün ibadetlerin adıdır’’ dedi.

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

‘’Batı üç asırdır bizi durduruyor’’

Batının üç asırdır Müslümanları durduğunu da ifade eden Külünk ‘’Her konuşmalarında, devletin yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, medya mensupları, hatta entelektüellerimiz bile ‘Amerika’da şu oluyor, Londra’da bu oluyor’ diye başlıyorlar konuşmalarına. Duymaya hasret kaldık ‘’ Mekke-i mükerreme üniversitesinde şu oldu, Cidde Üniversitesinde bu oldu, İstanbul Üniversitesi’nde şu oldu, Kahire Üniversitesinde şu oldu’’ sözlerine. Batı işte bizi böyle gafletimizle durdurdu’’ dedi.

‘’Devletin tek kuruşuna el uzatmayacaksınız’’

Külünk, Yeni Dünya İş Kadınları Platformunun her toplantısında Başkan ve yönetim kurulu üyelerine önemli tavsiyelerde bulunduğunu da söyledi. Külünk ‘Asla devletin hazinesine el uzatmayacaksınız. Otel ücretinizi, yemek ücretinizi kendiniz ödeyeceksiniz. Şurada teşvik varmış, burada bu varmış milletvekilini araya sokalım gibi şeylerden uzak duracaksınız’ dedim. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Her şey milli, yerli ve helal planlaması üzerine olacak. Allah doğrunun yardımcısıdır’’ dedi.

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

‘’Akıllı ve planlı bir tarih yazıyoruz’’.

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu Başkanı Havva Firdevs Külünk ise konuşmasına Afrin’de ve terör operasyonlarda şehit olan askerlerimize rahmet dileyerek başladı. Havva Firdevs Külünk ‘’Projelerimizi, şehitlerimiz ve ordumuza layık olmak adına yapıyoruz’’ dedi. Peygamber Efendimizin ‘’İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’’ hadisini de hatırlatan Başkan Külünk ‘’Tarihi cüzi irade çerçevesinde güncelleştirmek biz insanların olmazsa olmaz görevidir. Batı dünyasıyla aramızda 3 asırlık bir mesafe olduğunun farkındayım ama batı dünyası ecdadımız Osmanlı Devleti’nin yapageldiği özgürlük kavramını beynelmilel hale getirmiş olsaydı bugün dünya 5 ülkenin güdümü altında olmazdı’’ dedi.

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu 

‘’Akıllı ve planlı bir tarih yazıyoruz’’

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çatısı altında bereketli Anadolu topraklarında hep birlikte heyecanla, akıllı ve planlı bir tarih yazdıklarının da altını çizen Külünk ‘’Sorumluluğumuz tarihsel iz düşümü olarak farkındayız. Farkında olduğumuz içindir ki bugün Şanlıurfa’dayız. Ekibimizle beraber takım oyunu kurarak Şanlıurfa’daki hemşehrilerimiz, saygı değer hanımefendilerle birlikte iş tezgahı kurarak bir ilke imza atmış oluyoruz. Esasında bu başarı bizim değil, siz saygıdeğer Urfalı hanımefendilerin bizi teşvik etmesi ve heyecanlandırmasının başarısıdır’’ dedi.

''Kadınlarımızın destekçisiyiz''

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise kadınlara yönelik her projenin destekçisi olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara pozitif ayrımcılıkda sağladıklarını ifade etti. Başkan Çiftçi konuşmasında ''Çalışarak üretmemiz lazım. Üretimi bir aile sıcaklığı içerisinde gerçekleştirip tüm fertlerle tamamlamamız lazım. Kadın da bu üretimin en önemli unsurudur. Kadın erkeğin yanında, erkeği tamamlayan, hayatın içinde aktif olan, aileyi çatı olarak besleyendir. Ekonomik alanda kadın üretmeye başladığında bir ülkenin ve toplumun zenginleşmemesi mümkün değil. Kadının içerisinde olduğunu üretimde projelerde bereketli oluyor' ifadelerini kullandı

Toplantının sonunda İnanç Dış Ticaret Hizmetleri Grubu Başkanı Nejdet Külünk, AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar’a kadınların yaptığı el işi, göz nuru ürünü hediye etti.

Daha sonra toplantıya katılan protokol ve sivil toplum kuruluşu başkanları, istihdam sağlanan kadınların ürettiği el işi, göz nuru ürünleri inceledi ve satın aldılar.

HABER/FOTOĞRAFLAR: NEDİM ATİLLA/ MEDYAURFA.COM

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu,

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu