2017 yılına yeni yatırım ve projeleri ile giren Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda vatandaşların hizmetine sunulması amacıyla yeni yılın ilk etabı için planladığı toplu taşıma araçlarından 20'sini hafta başından itibaren halkın hizmetine sunuyor.

290 adet mevcut araç filosunu 310'a çıkaran Büyükşehir Belediyesi, bu sayede bir taraftan yoğunluğun yaşandığı bölgelere araç takviyesi yaparken, diğer taraftan da yeni güzergahlar belirleyerek şehrin her bölgesinde ulaşımı rahatlatmayı hedefliyor. Günlük ortalama 190 bin kişinin tercih ettiği toplu taşımada vatandaşların daha rahat ve hızlı ulaşımını sağlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaynakları ile aldığı araçlar, Eyyübiye, Bağlarbaşı, Sigorta, Maşuk ve Güzelşehir bölgelerinde hizmet verecek.

Alınan yeni araçların tüm Şanlıurfa halkına hayırlı olmasını dileyen Başkan Nihat Çiftçi, yaptığı değerlendirmesinde ulaşımda fizibilite çalışmalarını uzmanlarla yapıp, her türlü detayı gözden geçirdiklerini söyledi.

Başkan Çiftçi, yeni kavşak ve yolların yanı sıra köprülü kavşak ve çelik köprüler ile şehir içi ulaşımda net çözümler ürettiklerini belirterek, "Halkımızın refahı için çalışmaya devam ediyoruz. Özellikle ulaşım konusuna hassasiyetle yaklaşıp, çözümler üretiyoruz. Bu çerçevede 2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da yeni bulvarlar ve köprülü kavşaklar için planlamalarımız mevcut. Bunların yapımına başlayacağımız gibi yine devam eden çelik köprülerimiz ile yeni yol ve bulvar yapım çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Her zaman söylüyoruz: Şanlıurfa'yı seviyoruz. Çalışan Büyükşehir kadromuzla daha nice güzel projeleri halkımıza sunacağız" diye konuştu.

Başkan Nihat Çiftçi'nin katılacağı 20 adet toplu taşıma aracının hizmete sunulacağını içeren program ise Pazartesi günü saat 15.00'de Haleplibahçe - Şanlıurfa Müzesi önünde düzenlenecek. Bakan Çiftçi, programa tüm Şanlıurfa halkını davet etti.