Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üstü vatandaşların hayat  standartlarını yükseltmek amacıyla hazırlanan Yeşeren Çınarlar Projesinin üyeleri 65 yaş üstü vatandaşlarımızı iftarda bir araya getirdi.

Büyüklerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı: "Yeşeren çınarlarımızın kıymetini iyi bilmeliyiz onlar bizim rehberlerimizdir, onlara çok iyi bakmalıyız, onlar bizlere baktıkları gibi, onlar bize merhamet ettikleri gibi, onlar şefkat etikleri gibi bizlerinde onlara aynı şekilde bakmalıyız" dedi.

Daha sonra  söz alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karataş, "Bu projenin 65 yaş üstü vatandaşlarımızın iyi faydalanmasını istiyorum programımıza katılan vatandaşlarımız teşekkür ediyorum

YEŞEREN ÇINARLAR PROJESİ

1. 65 yaş üstü vatandaşların tespiti yapılacak

2. Durum ve ihtiyaç analizi yapılacak yapılan tespitler doğrultusunda:

3. İhtiyaç sahibi 2000 Aileye gıda paketi dağıtımı yapılacak

4. Tadilat gerektiren 125 Hanenin tadilatı yapılacak

5. 600 Kişiye proje ortaklarından biri olan Şanlıurfa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte evde bakım sağlık hizmeti sağlanacak.

6. Proje ile birlikte hayatında hiç uçağa binmemiş 65 yaş üstü ve engelli 200 vatandaşa uçakla Çanakkale gezisi düzenlenecek.

7. Sosyal hayata entegrelerini sağlamak amacıyla tarihi mekanlara ziyaretler düzenlenecek.

8. Dede ve ninelerin engelli çocuklarıyla birlikte 500 adet çınar ağacı dikimi gerçekleşecek.

9. Ulu çınarların hayat deneyimlerini aktarabilmeleri amacıyla gençlerle sohbet ortamı oluşturularak 'Deneyim Paylaşım Günleri ' düzenlenecek.

10.  65 yaş üstü vatandaşlara yönelik Tiyatro Sinema günleri gerçekleştirilecek.

11. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Koordinasyon Merkezinde açılacak mesleki kurslarda bu vatandaşlara hem ürün üreterek aile bütçelerine katkıda bulunacak hem de keyifli vakit geçirme imkanı bulacaklar.