Sultan Abdülhamid’in 174. Doğum yıl dönümü dolayısıyla ‘’Sultan 2. Abdülhamid Han’dan Günümüze Armağan: Siyaset ve Dış Politika isimli panel düzenlendi.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Başbakan Binali Yıldırım'ın kızı Büşra Yıldırım Köylübay, AK Parti 24. Dönem Şanlıurfa Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun katıldığı panelin moderatörlüğünü; Prof. Dr. Turan Buzpınar gerçekleştirdi. Panele, Prof. Dr. Azmi Özcan, Doç. Dr. Levent Kırval ile araştırmacı yazar Mustafa Armağan konuşmacı olarak katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın telgraf gönderdiği panelde, Yıldız Sarayı Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu konuşma yaptı.

‘’Abdülhamidler ölmedi’’.

Uslu panelde yaptığı konuşma da ‘’Abdülhamidler ölmedi, Abdülhamidler ölürse insanlığın ufku kararır’’ dedi. Konuşmasında İngiliz tarhiçi Arnold Toynbee’nin ‘’Osmanlı yıkılmış bir devlet değildir. Durdurulmuş bir medeniyettir. Önündeki tarihi engeller kaldırıldığında yeniden yoluna devam edecektir’’ sözlerini hatırlatan Uslu, ‘’Tarih, geçmişteki olaylar kadar, gelecekleri hayatın ipuçlarını barındırır. Abdülhamid Han’ın tarihe bakışında zaten bu vizyon var; ‘’Tarih değil, hatalar tekerrür eder’’ dedi.

Abdülhamid çok büyük bir vizyona sahip.

Konuşmasında, Abdülhamid Han’ın çok büyük bir vizyona sahip olduğunu da ifade eden Karahan Uslu ‘’Abdülhamid Han’ın vizyonu 7 düveli ona düşman etmiştir. Çünkü en zor döneminde bile Osmanlı’nın devasa hamleler yapması birilerini rahatsız etmiştir. Osmanlı’da ilk kız öğretmen okulunu açan odur. Osmanlı tarihinde ilk defa bir kadına paşa unvanı vermiştir. Emine Paşa’ya... Evet, Abdülhamid ölmüştür. Fakat Abdülhamidler ölmemiştir, ölmeyecektir de… Abdülhamit Han’ın ufkunu tam manasıyla anladığımızda her şey daha farklı olacaktır”  ifadelerini kullandı.  
 
 MEDYAURFA.COM