Vatandaşların ‘’Şanlıurfa’daki akaryakıt şirketleri, kendi aralarında anlaşarak LPG’yi pahalıya satıyorlar’’ şeklinde tepki gösterdiği yüksek fiyatlarla ilgili Milletvekili Yılmaztekin, Twitter hesabından açıklamalar da bulundu.

Haksızlık var.

Yılmaztekin ‘’Ortada bir haksızlık olduğu açıkça bellidir’’ dedi.

Milletvekili Yılmaztekin, açıklamalarında Ankara’daki fiyatlarla Şanlıurfa’daki fiyatlar arasında kıyaslama yaptı. Bu işte ‘’Haksızlık var’’ dedi.

Haksızlık giderilecek.

Şanlıurfa merkezde, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için girişimde bulunduğunu belirten Yılmaztekin ‘’Ankara’da tavan fiyat 2.62 ancak Ankara’da LPG genelde 2.10-2.30 fiyatları arasında satılıyor. Normal şartlarda istasyonlar birbiri ile rekabet etmek için fiyatları aşağı çekerler ancak Şanlıurfa’da istasyonların kendi aralarında anlaşarak benzer fiyatlardan satış yapmakta oldukları açıktır. Şanlıurfa’da fiyat şuan 2.74 TL gibi yüksek bir rakamdır. Suruç, Hilvan gibi ilçelerdeki istasyonlar ise rekabeti işleterek 2.05-2.20 civarında satış yapabildiklerine göre orada haksızlık olduğu açıktır. Bu manada; Bu haksızlığın giderilmesi ve Türkiye fiyatlarında alımın sağlanması için ilgili kurumlar nezdinde temaslar başlamıştır. Sayın Bakanımız ve tüm AK Parti Milletvekilleri olarak bu işin takipçisi olduğumuzu değerli hemşehrilerimize saygıyla beyan ederiz’’ dedi.