Bozuk satıh nedeniyle yaşanan kazalardan ötürü “ölüm yolu” olarak adlandırılan Şanlıurfa-Akçakale arasındaki karayolun düzenlenmesiyle ilgili AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin’in, girişimleri sonuç verdi. 
Gerekli çalışmaların başlatılması için önce Şanlıurfa Karayolları Bölge Müdürü ile görüşen Yılmaztekin, ciddi bir çaba göremeyince konuyu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na taşıdı. Kemalettin Yılmaztekin bizzat görüştüğü Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a Akçakale Yolu’nda meydana gelen kazalarla ilgili fotoğrafları sunarak, yaşanan sıkıntıları aktardı. 

Yılmaztekin’in girişimleri sonucu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, olaya el koydu. Konuyu kendisinin takip edeceği belirten Bakan Arslan, Akçakele Yolu’nda gerekli çalışmaların en kısa sürede başlatılacağını müjdeledi. 

Bakanlık nezdinde yürüttüğü görüşmelerde Şanlıurfa’nın en önemli sorunlarından birinin çözüme kavuşmasını sağlayan Yılmaztekin, Akçakale Yolu’yla ilgili sevindirici gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Yılmaztekin twitter hesabından yaptığı paylaşımda;

“Akçakale Yolu ile ilgili 15 gündür Karayolları ile yaptığımız temaslarda ciddi bir çaba görmeyince, durumu Ulaştırma Bakanımıza aktardık.
Sn. Ulaştırma Bakanımız bizzat olaya el koydu. Türkiye 1’incisi ve 3’üncüsü olan bu bölgeye hak ettiği hizmet boynumuzun borcu diyerek.  Bu bölgemiz ve Şanlıurfa’mız adına bizleri onore etmiştir. Gerçekleşen kazaların fotolarını bizzat gösterdik. Kamuoyunun bilgisine arz ederim” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ HABER...

KAZALARA DAVETİYE ÇIKARAN YOL İÇİN YILMAZTEKİN DEVREYE GİRDİ HABERİ İÇİN TIKLAYIN