Yılmaztekin, 30 Ağustos 1922’de Türk milletinin, bağımsızlığına nasıl sahip çıktığını bütün dünyaya kanıtladığını, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde ise bu milletin "Büyük Taarruz" ruhunu ne kadar diri tuttuğunu tüm dünyaya hatırlattığını belirtti.

O gece, Türk’ü, Arap'ı, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Sünni’si ve Alevi’siyle ülkemizin dört bir tarafında ellerin kenetlenerek, FETÖ terör örgütü mensuplarını hezimete uğrattığını vurgulayan Yılmaztekin, “Aziz milletimiz dün olduğu gibi bugün söz konusu vatansa siyasi tercihleri bir tarafa bırakıp kenetlenmektedir" dedi.

Türk milletinin en önemli ve ortak değerinin  bağımsızlık ruhu olduğunu ifade eden Yılmaztekin, hiçbir gücün bu milletten büyük taarruz ruhunu alamayacağını belirterek, “Bu vesileyle  bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve dava arkadaşlarını minnetle anıyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Yılmaztekin, Kurban Bayramını da kutladığı mesajında, bayramların toplum olarak birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının en yoğun yaşandığı sevgi, saygı ve hoşgörünün zirveye çıktığı en anlamlı günler olduğunu belirtti.

Yılmaztekin, şunları kaydetti;

“Dargınları barıştıran, çocukların yüzlerini güldüren, yaşlıları sevindirip mutlu eden bayram günlerinde yaşanan mutluluk ve huzurun tüm yaşantımıza yayılması, yakın coğrafyamız başta olmak üzere acıların sona ermesi, dünyada barış ve esenliğin hâkim olması, ülkemiz, İslâm âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisiyle vatandaşlarımızla birlikte yurtdışında yaşayan kardeşlerimizin, soydaşlarımızın ve tüm İslam âleminin Kurban bayramını kutluyorum.”