Akçakale Kaymakamlığına atanan Yosunkaya, görevine başlamı dolayısıyla kaymakamlık binasına gelişinde Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve kurum amirleri tarafından karşılandı.

Makamında ziyaretleri kabul eden Yosunkaya, yaptığı açıklamada, Akçakale'de görev yapacak olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Bugün itibarıyla görevimize başladık. İnşallah buradaki görev süremiz boyunca hayırlı hizmetlere imza atmaya Allah bize nasip eder. Bu görevi bizlere layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve İçişleri Bakanımıza teşekkür ederiz" dedi.

Yosunkaya, bölgeye insanı olduğunu ve Türkiye'nin birçok noktasında olduğu gibi bu güzel ilçeye de hayırlı hizmetler yapabilme aşkıyla göreve başladığını vurgulayarak, şunları söyledi: 

"Bölge ile ilgili şöyle bir avantajımız olduğunu düşünüyorum. Kendimde Diyarbakırlı olduğum için bölgeye yabancı değilim. Bölgenin kültürüne, örf ve adetlerine hakim olduğumu düşünüyorum. Kamu kurumlarımızın desteğiyle buraya Allah hayırlı işler nasip eder. Burada saygı değer Akçakaleli hemşerilerime de şunu söylemek istiyorum ki kapımız ve gönlümüz her zaman açık olacak."

Yosunkaya, 1 Aralık'ta yayımlanan kaymakam ve vali yardımcılar kararnamesiyle Malatya Arguvan Kaymakamlığından Akçakale Kaymakamlığına atanmıştı.