Zeytin Dalı Harekatı'nın dördüncü gününde, Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'deki mevzilerine Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), topçu atışı yapılıyor.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sınırın Kilis-Hatay hudut hattında konuşlu TSK birlikleri, Afrin'de tespit edilen terör örgütü mevzilerine sabah saatlerinden bu yana aralıklarla top atışı gerçekleştiriyor.

Patlama sesleri, Kilis'in Suriye sınırındaki bazı köylerden de duyuluyor.

Çoklu roketatar ve obüs toplarıyla atış yapıldı 

Harekat kapsamında Hatay'a nakledilen çoklu roketatarlar, Suriye sınırındaki askeri birliklere sevk edildi. 

Mevzilere yerleştirilen roketler ve obüsler, Afrin'deki terörist mevzilerine çok sayıda atış gerçekleştirdi. 

Atışlar aralıklarla sürerken patlama sesleri Hatay'ın sınır mahallelerinden de duyuluyor. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Afrin" toplantısı

Öte yandan, harekatın dördüncü gününde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde harekata ilişkin "Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan yardımcıları Bekir Bozdağ ile Recep Akdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay da katıldı.

Toplantıda, Zeytin Dalı Harekatı ele alındı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yetkililer tarafından bilgi verildi.

Bakanlıktan iş makineleriyle destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne ait yaklaşık 60 iş makinesi, kamyon ve treyler ile harekata destek veriyor.

Hava tahminleri TSK ile paylaşılıyor 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından, Irak'ın kuzeyi ve Suriye'deki bazı mevkilerin ayrıntılı hava tahmin raporları, bölgelerde özellikle hassas atış kabiliyetine sahip silah sistemleri ve hava harekatları için meteorolojik veri ve rapor desteği, 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz olarak TSK ile paylaşılıyor.