ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Tut ilçesinde vatandaşlar, gece boyunca teleskopla Ay, Jupiter ve Satürn gezegenlerini izleme imkanı yakaladı.

Tut Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) işbirliği ile belediye önünde düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, teleskopla Ay, Jupiter ve Satürn gezegenlerini izleme imkanı yakaladı.

Teleskobun başına geçen vatandaşlar, gezegenleri inceledi.

Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede ilk kez böyle bir etkinlik düzenlendiğini, vatandaşlara gezegenleri tanıtma fırsatı yakaladıklarını belirtti.

İlçede havanın rüzgarlı olmasından dolayı istedikleri verimi alamadıklarını ifade eden Avcı, "Buna benzer programlar düzenlemeye devam edeceğiz. Çocuklar başta olmak üzere vatandaşlarımız çok mutlu oldu. Teleskopla gezegenleri izleme imkanı buldu." dedi.

GAÜN Fizik ve Optik Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Bingül ise ilçede insanlara bilim heyecanı oluşturmaya çalıştıklarını anımsattı.

Çocukların gezegenleri izlemekten etkilendiklerini dile getiren Bingül, "İnşallah insanlara faydalı olmuşuzdur. Bugün Ay, Jupiter ve Satürn ile ilgili gözlem yaptık. Vatandaşlara gezegenler hakkında ön bilgi verdim." diye konuştu.

Vatandaşlardan Baran Yorulmaz da gökyüzünü izlediklerini ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu aktardı.

Teleskopla bir gezegen ve yanında üç yıldız gördüklerini aktaran Yorulmaz, "Teleskopla ilk defa gökyüzünü izledim. Mükemmeldi. Çok hoşuma gitti." dedi.