Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol; kültürel, sanatsal ve gençlere verdiği önemi göstermeye devam ediyor. Başkan Demirkol’un talimatlarıyla kültürel çalışmaların artmasını ve ilçe halkının sosyal aktivitelere daha fazla katılmasını hedefleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bu kapsamda çeşitli kurslar açıyor. Açılan kurslar arasında yer alan tiyatro eğitiminde, kursiyerlere drama, diksiyon ve sahne teknikleri eğitimleri veriliyor. Eğitmenliğini Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdulkadir Kırıcı’nın yaptığı tiyatro eğitiminde ayrıca, Haliliye Belediyesi Tiyatro Grubu da eğitim alıyor.

Haliliye Belediyesi Tiyatro Grubu, yeni sezon öncesi 4 oyuna hazırlanıyor. Tiyatro ekibi, önümüzdeki aylarda Türkiye klasiklerinden Hidayet Sayın’ın yazdığı “Yıldızlar Yağıyordu Üstüme” ve Mehmet Keskin’in yazdığı “Karılarından Hangisi” ile Mustafa Acar’ın yazdığı “Urfa’dan Manzaralar” adlı oyununu sahneleyecek. Ayrıca tiyatro ekibi, çocuklar için de Adem Atar’ın yazdığı “Bizimkiler Trafikte” adlı oyunda sahne alacak.

Kurs hakkında bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdulkadir Kırıcı, toplulukta her kesimden insanın yer aldığını söyledi. Kırıcı, “2017- 2018 tiyatro eğitim öğrenimiz başlamış. Haliliye Belediyesi Tiyatro Grubu olarak bu yıl üçüncü sezonumuzu başlatıyoruz. Yeni oyuncularımız geldi. Şanlıurfa bir değer, Şanlıurfa’nın çocuklarına, gençlerine ortam hazırladığınız zaman neyi başarabileceklerini her zaman ispat etmişlerdir. Bu yıl dört oyun sergileyeceğiz. Öncelikle sanatsever Şanlıurfa halkını oyunlarımıza bekliyoruz. Bize bu imkanı sağladığı için sanata, kültüre değer verdiği için değerli başkanımız Fevzi Demirkol’a şükranlarımızı arz ediyoruz” diye konuştu.

Tiyatro kursuna başvurmak isteyenler, Haliliye Belediyesinin Kadri Eroğan Caddesi’ndeki ek hizmet binasına başvuruda bulunması gerekirken, 4442263 numaralı Beyaz Masa Hattından da bilgi alabilir.