Etkinliğe katılan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Bu etkinlikteki hedeflerinin Karaköprü'nün simgesi olan Nar meyvesini ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.

Karaköprü'nün simgesi olan Nar meyvesinin ön plana çıkartılması amacıyla Karaköprü Belediyesi ev sahipliğinde 'Nar Tanıtım Günleri' düzenlendi. Gap Tarımsal Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte 'Kooperatif Girişimciliği' eğitimi de verilirken,  'En İyi Nar Fotoğraf Yarışması' da düzenlendi. Dereceye giren fotoğraflara ödüllerini ve katılımcılara plaketlerini Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli verdi. Başkan Baydilli, etkinliğin pastasını da keserken, misafirlere nar suyu ikram etti. Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Nar tanıtım etkinliği gerçekleştirmedeki amaçlarının Şanlıurfa'da sadece arpa, buğday gibi tarımsal ürünlerin değil nar meyvesinin de yetiştiğini gösterdiklerini dile getirdi.

Başkan Baydilli, "Biz de Karaköprü'de bin 300 tane nar fidanı diktik. Bu tabi ki yeterli değildir. Önümüzdeki yıl hedefimiz Karaköprü'de daha büyük bir nar etkinliği yapıp narı Şanlırfa'da hak ettiği yere getirmektir. Bu etkinlikte katkısı olan tüm kurum kuruluş ve kişilere katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz" dedi.

Karaköprü Belediyesi ev sahipliğindeki etkinliğe Gap Ekoder, GAP Bölge Kalkınma İdare, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü, Karacadağ Kalkınma Ajansı gibi kurumlar da destek verdi.