AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar’ın daveti üzerine Şanlıurfa’ya gelen AB Üyesi 24 Büyükelçi, Göbeklitepe’yi ziyaret ettiler.

Milletvekili Kasım Gülpınar ile birlikte Göbeklitepe’yi ziyaret eden ve oradaki çalışmaları inceleyen Büyükelçiler, tarihin korunmasıyla ilgili yapılan çalışmaları hayranlıkla izlediler.

Burada bir açıklama yapan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Göbeklitepe’nin Bölgedeki en önemli yerlerden birisi olduğunu söyledi.

Christian, Türk hükümetiyle birlikte çalışarak, Göbeklitepe’yi turistlerin ziyaretine açabilmek amacıyla yaptıkları iş birliği nedeniyle mutlu olduklarını da belirterek ‘’Tüm insanları ve medeniyeti ilgilendiren bir yer burası. Türkiye’nin bu çok önemli arkeoloji merkezinin böylesine korunması örnek teşkil eden bir durum. Aynı zamanda buradaki eserleri kapalı bir yerde muhafaza etmek, üzerinde çatının da olması etkileyici bir kavram. Aynı zamanda Şanlıurfa’daki müzeye de iyi bir kombinasyon olmuş. O müzede Doğu Akdeniz’deki en etkileyici yapılardan bir tanesi’’ dedi.  

 MEDYAURFA.COM

İlgili Haber...