Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. Tüm Ağrı halkının davetli olduğu oyun, 5-6 Kasım tarihlerinde Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelendi ve büyük bir ilgi gördü. Ağrılı çocuklar ve aileleri, Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncularının sahnelediği “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı hayvan ve doğa sevgisi aşılayan oyunu büyük bir ilgiyle izledi.

Bosch Ev Aletleri, tiyatronun eğlendirirken öğreten gücünden yararlanarak gelecek nesilleri bilinçlendirip, geleceği korumaya yönelik çalışmalarını bu yıl da tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamdaki faaliyetlerine 2008 yılında başlayan, bugüne kadar 400’den fazla temsille 150 bini aşkın çocuğa ulaşan ve Türkiye’nin her köşesine gitmeyi hedefleyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, bu yıl sezon turnesine Ağrı’da başladı. “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı hayvan ve doğa sevgisi aşılayan oyun Ağrılı çocuklardan ve ailelerinden büyük ilgi gördü.

Çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan, Türk Çocuk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı ve SAKM tarafından sahneye konan “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı oyun, yeni sezonunda da on binlerce çocukla ve aileleriyle buluşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Ücretsiz oyun 16 ili gezecek, çocuklara doğa sevgisi aşılayacak

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, yeni sezonun perdelerini 5 Kasım’da Ağrı’da açacak. Tüm temsilleri ücretsiz olarak sahnelenecek olan oyun daha sonra Muş, Bingöl, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kayseri, Aksaray, Konya, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin ve Adana’da küçük izleyicileri ve aileleriyle buluşacak.

Hayvanlar, La Fonten’i yardıma çağırıyor

‘La Fonten Orman Mahkemesi’nde oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral’ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten’den yardım istiyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.