Sosyal hayatın her alanında etkisini gösteren Büyükşehir Belediyesi, Engelli Koordinasyon Merkezi'nde eğitim gören özel çocuklara yönelik düzenlediği birbirinden renkli etkinliklerle çocukların gelişiminde önemli rol oynuyor.

Özel çocukların kendilerine güvenen ve sosyal yönü güçlü bireyler olarak yetişmeleri için eğitim çalışmalarına devam edilen merkezde son olarak boyama etkinliği düzenlendi.

Gülücüklerin ve eğlencenin hakim olduğu etkinlikte çocuklar, önceden hazırlanan kabartma duvarları istedikleri renklere boyadı.

Merkezin bahçe duvarlarında ve koridorlarında çocuklar için oluşturulan bölümlerde boya ve fırçalarla istedikleri gibi boyama ve resim yaparak hayallerini duvarlara yansıtan çocuklar, ailelerini de duygulandırdı.
 
KARABULUT, "URFA'YA YAKIŞIR BİR MERKEZ"

Merkezde eğitim gören kardeşinin mutluluğuna ortak olan Kemal Karabulut, böylesine bir çalışma düzenledikleri için başta Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ekibine teşekkür ettiğini söyledi.

Karabulut, "Kardeşim Down Sendromlu. Şanlıurfa'da böyle bir ortam olduğunu öğrendikten sonra gelip merkez eğitmenleri ile görüştüm. Ardından merkezi gezdim ve gördüğüm ortamdan çok memnun kaldım. Etkinlikleri de bizzat görmemin ardından kardeşimi getirdim ve şimdi down sendromu bireyi olan tüm ailelere burayı tavsiye ediyorum" dedi.
 
ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ

Engelli Koordinasyon Merkezi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Engelli Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veriyor.

Engelli vatandaşlar için dizayn edilen ve tüm faaliyetlerini engelli bireylerin gelişmesine yönelik veren merkezde, engelli vatandaşların yaşama tutunması adına psikolojik bakım, engellilikle mücadele, engellilikte erken tanı gibi bir çok çalışmaya imza atılıyor.

Engelli Koordinasyon Merkezinde ayrıca meslek edindirme kursları açan Büyükşehir Belediyesi; deri işlemeciliği, el sanatları,fotoğraf, tekstil, bahçecilik, dokumacılık, resim, dekoratif, bilgisayar ve bir çok dalda eğitim veriyor.

Engelli bireylerin güzel zaman geçirmeleri adına merkezde spor aktiviteleri başlatan Büyükşehir Belediyesi; yüzme, basketbol, masa tenisi, halter, bilek güreşi gibi spor dallarında da eğitim kursları düzenliyor.

Merkezle iletişime geçmek isteyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi yetkilisine ait olan 0554 394 74 63 nolu telefondan bilgi alabilirler.