Hem sosyalleşecek hem meslek öğrenecekler

Şanlıurfa’nın Harran İlçe Kaymakamlığı’nın hayata geçirdiği Ahşap Oyuncak Atölyesi ile engelli bireyler hem sosyalleşecek, hem meslek sahibi olacak, hem de ekonomik anlamda kalkınacak.

Harran’da yaşayan ve ekonomik durumu iyi olmayan engelli vatandaşların sosyal yaşamda daha aktif rol almalarına olanak tanımak ve üretime katkı koymalarını sağlamak amacıyla Harran Kaymakamlığı ve İŞ-KUR İl Müdürlüğü işbirliği ile ortak proje geliştirildi.

Açılışını Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve İŞ-KUR İl Müdürü Sait Ardan tarafından yapılan Ahşap Oyuncak Atölyesi’nde 10 engelli vatandaş tarafından, ahşap oyuncak ve zeka oyunları üretimi yapılıyor.

ARAMIZDA HİÇBİR FARK YOK

Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve Harranlıların büyük ilgi gösterdiği açılışta konuşan Kaymakam Çelik, amaçlarının engelli vatandaşları tüketimden üretime yönlendirmek olduğunu söyledi.

Engelli vatandaşların da toplumun bir parçası olduğuna dikkat çeken Kaymakam Çelik, “Biz bu atölye çalışması ile engelli vatandaşlarımıza balık vermiyoruz, balık tutmalarını öğretiyoruz. Aslında bizlerle onlar arasında hiçbir fark yok. Burada yaptıkları oyuncaklar fırsat verildiğinde neler yapabileceklerinin ispatı” dedi.

BAŞARIYA ENGEL DEĞİL

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ise, ilçede yaşayan engelli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltecek projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Her bireyin bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Başkan Özyavuz, “İlçemizde yaptığımız çalışmalarla her geçen gün engelleri bir bir aşıyoruz. Yollarımızı onların rahatça hareket edebileceği şekilde düzenliyor, engelli kardeşlerimize uyumlu hale getiriyoruz” dedi.

Bedensel engelin başarıya engel olmadığına da işaret eden Başkan Özyavuz, Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı’nın başarısını örnek gösterdi. Başkan Özyavuz, “Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İngiltere'yi 2-1 yenerek şampiyon olan millilerimiz destan yazdı. Dün yeşil sahalarda bir kez daha gördük ki engelli kardeşlerimiz, destek olunca her şeyi başaracak azim ve kararlılığa sahipler” ifadelerini kullandı.

Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve İŞ-KUR il Müdürü Sait Ardan, Ahşap Oyuncak Atölyesi’nin ardından kaymakamlık sosyal tesislerinde kurulan Cafe&Kütüphane’nin açılışını yaptı.