Diyarbakır'da tarihi İçkale'deki St. George Kilisesi'nde, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneğince, "Dünya İnançları-Amin" adlı fotoğraf sergisi, fotoğrafseverlerin beğenisine sunuldu.

Merkez Sur ilçesi tarihi İçkale'de bulunan kilisede derneğin Enver Şengül Fotoğraf Atölyesi'nce açılan sergide Müslümanlık, Hristiyanlık, Musevilik, Caferilik, Mevlevilik, Bektaşilik, Budizm, Süryanilik, Alevilik, Yezidilik ve diğer inançlarla ilgili 52 fotoğraf yer alıyor.

Dernek Başkanı Serdar İyiiz, amaçlarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illerden başlayarak fotoğraf sergisini tüm illerde açmak olduğunu söyledi.

Atölye sorumlusu Enver Şengül de Türkiye'nin kültürünü anlatan önemli projeler yürüttüklerini dile getirdi.

Türkiye'deki inançları anlatan ve 11 fotoğrafçının yer aldığı bir yıllık projeyi hayata geçirmek için ülkenin birçok yerini dolaştıklarını kaydeden Şengül, şöyle konuştu:

"Bütün inançların, herhangi bir din gözetmeksizin mekanlarını, ibadet yerlerini, dua anlarını anlatan bir sergi hazırladık. İnanılmaz bir arşivimiz oluştu. Bu arşivden de seçtiğimiz 52 fotoğrafı Edirne'de sergiledik. İkinci olarak da Diyarbakır'da açılıyor. Buradan da Mardin'e geçeceğiz. Böylece tüm Türkiye'yi dolaşmayı düşünüyoruz."