Cumhurbaşkanı Başdanışmanı A.Emin Önen; mübarek Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Önen mesajında; mübarek Kurban Bayramının, her yıl ruhlara güzellik, gönüllere zenginlik, iradelere eğitim ve toplumsal hayata huzur getirdiğini, bayram günlerinde dost ve akrabaları ziyaret ettiğimiz gibi, fakir ailelerin de hatırlandığını, kurban eti dağıtımı nedeniyle yardımlaşma duygusunun kabardığını ve kardeşliğimizin pekiştirilmesine her zaman gayret göstermemiz gerektiğini belirterek, “Aramıza fitne sokanlara aldanmayalım” dedi.
 
Bizi ayrı kılan farklılıklarımızı unutalım
12 Eylül 2016 Pazartesi günü mübarek Kurban Bayramına kavuşacağımızı belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı A.Emin Önen, bayramların aynı dinin, aynı inancın neşesinde insanları birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran, dost, akraba ve fakirleri hatırlatan ilahi armağanlar olduğunu belirterek, “Bayramlar; inancı, ibadeti, tarihi ve kültürü bir sevinç atmosferinde buluşturarak bizi istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran müstesna zaman dilimleridir. Bizi ayrı kılan farklılıklarımızı unutarak kalplerimizle var olmayı, birlik-beraberlik içersinde hareket etmeyi daha iyi öğrenelim. Kardeşliklerimizi, dostluklarımızı, yakınlıklarımızı, tanışıklıklarımızı güçlendirelim. Bir olalım, birlik olalım. Allah'a sonsuz şükürler olsun. İnsanımıza hizmet için gayret ediyor ve yapılan hizmetlerle hem sevindiriyor, hem seviniyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan bol bol dua alıyoruz. Hepimizin, cümle İslam âleminin Kurban Bayramı mübarek olsun” dedi.
 
Hakk'ın yanında yer almanın bayramı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen, “Bu Bayram; kendilerinden güçsüzleri ezerek muktedir olanlara, ötekilerini yok sayarak var olanlara karşı Hakk'ın yanında yer almanın bayramıdır. Bu Bayram; Rahmet Peygamberinin tarafında duranların, yeryüzünün dertleriyle hemdert olanların, dil-din ayırımı yapmadan, ırk-renk farkına aldırmadan, yardımlaşanların bayramıdır” diyerek özellikle sınır komşumuz Suriye başta olmak üzere Mısır, Myanmar, Arakan, Filistin, Afganistan ve dünyanın her tarafında darda olan din kardeşlerimize dua edelim tavsiyesinde bulundu.
 
Kurbanın etinden yakınlarımıza, fakirlere ve Suriyelilere de verelim
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı A.Emin Önen, “Bayramda, aile büyüklerine, akrabalara, komşulara, arkadaş ve dostlara hürmet ve muhabbetimizi gösterelim. Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onaralım. Yetimlerin, gariplerin, yaşlıların, mahkûmların ve kimsesizlerin tebessümüyle bayramlarımızı şenlendirelim. Allah rızası için kestiğimiz kurbanın etinden yakınlarımıza ve fakirlere verelim. Geçmiş yılların aksine bu bayram ülkemize ve özellikle ilimize sığınan, gönlümüzü, evlerimizi açtığımız Suriyeli kardeşlerimize de kurban etinden ulaştıralım. Küskünlüklere son verelim. Darda ve sıkıntıda olan bütün kardeşlerimize dua edelim” diyerek Şanlıurfalı hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban bayramlarını tebrik ettiğini söyledi.