Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler 2 seans şeklinde gerçekleşti. Kutlamaların ilk seansı Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşirken ikinci seans ise GAP TEM konferans salonunda yapıldı. GAP TEM konferans salonunda yapılan etkinliklere Ressam Ayşe Işık damgasını vurdu. Engelli ressamın resim sergisi ve kitap imza törenine katılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci duygu dolu anlar yaşadı. Ressam Ayşe Işık’la yakından ilgilenen Başkan Ekinci ve eşi Ayşe Ekinci gelen misafirlerin fotoğraf çekme taleplerini de geri çevirmedi.  Ayşe Işık resim sergisi ve kitap imza töreninden sonra sahne alan sanatçı Derya Sahil Eroğlu katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Etkinlikler kapsamında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Başkan Ekinci, ‘’Bugün 8 Mart Dünya kadınlar günü, 8 Mart 1857 yılında biliyorsunuz ağır şartlar altında, haksız rekabetin olduğu ortamda kadınlar bir araya gelip haklarını savunmak amacı ile yaptıkları mücadelede orada ölen kadınlar var ve onun anısına 1910 yılında Dünya Kadınlar günü olarak kutlanmaya başlandı. Ülkemizde de 1921 yılında başladı. Biz derin bir medeniyetin mensuplarıyız, İslam dininin tabi ki İslam’dan önce kızların ve kadınların diri diri gömüldüğü bir toplumdan İslamiyet sayesinde baş tacı edildiği bir durum. Kadınların bu anlamda değeri ve sahip olduğumuz inancı vermiştir.  Ayşe Işık kardeşimizin hem kadın olması durumu ile yaptığı faaliyetleri önemsiyoruz tabi engelli olması ayrı bir önemsemeye sahip şu da bir gerçek ortaya koyduğu azmi gördük aslında engel beyinde başlar beyinde siz o engeli ortadan kaldırırsanız yapamayacağınız hiçbir şey yoktur azmin önünde hiçbir engel duramaz. “ dedi.

Ayşe Işık, ‘’5 yaşında buğday erozyon biçerdövere benzer makinaya iki kolumu kaptırdım. Önce biri gitti, diğeri ile onu kurtarmaya çalışayım derken ikisi de kaptırdım. Ama kadının çalışma azmini göstermek için gece gündüz demeden çalıştık. Bugün de belediyemizin etkinliklerine katılmak üzere buradayız. Yakında Amerika’da bir sergimiz olacak. İnşallah sesimizi her yere duyuracağız. Eyyübiye Belediyesine çok teşekkür ediyorum davet ettikleri için. “ dedi.

Sanatçı Derya Sahil Eroğlu ise, ‘’Burada olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Sanata ve sanatçıya olan hassasiyetlerinden ve desteklerinden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci beye ve eşi Ayşe Ekinci hanımefendiye çok teşekkür ediyorum.  “ ifadelerini kullandı.