Açılan kurslarla kadınların aile bütçesine katkı sağladığını anlatan Başkan Demirkol, bu yöndeki çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Başkan Fevzi Demirkol, beraberinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Meclis üyeleri Emin Coşkun, Feyyat Akbaş, İsmail Güneş, Mehmet Keskin ve teşkilat üyeleriyle birlikte Haliliye Belediyesinin Devteşti Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezini ziyaret etti. Burada Kadın Destek Merkezleri Birim Sorumlusu ve destek merkezleri sorumlular, eğitmenleri ve kursiyerleri tarafından karşılanan Başkan Demirkol ve Vekil Fakıbaba ile beraberindekilere, merkezdeki çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Dikiş kursu, el sanatları ve bilgisayar kursunda eğitim gören kursiyerlerle de görüşen Başkan Demirkol ve Vekil Fakıbaba ile beraberindekiler, kursiyerlerin yaptıkları çalışmaları da inceledi.

FAKIBABA: FEVZİ BAŞKANI YÜREKTEN KUTLUYORUM

Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ise kadına destek veren toplumların gelişen ve kalkınan toplumlar olduğunun altını çizdi. Fakıbaba, “Ben özellikle Fevzi başkanımı yürekten kutluyoruz. Gerçekten harika bir yer. Hocalarımızı kutluyorum. Kadına değer veren toplumlar, gelişen ve kalkınan toplumlardır. Bu bağlamda ne kadar teşekkür etsem azdır. İnşallah bunların sayıları gittikçe artacaktır. Burada yetişen kursiyerlerin, mutlaka aile bütçesine katkı sağlayacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

DEMİRKOL: ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Başkan Fevzi Demirkol da, yaptığı açıklamada kadınlara yönelik açtıkları kursların devam edeceğini söyledi. Açtıkları kurslarda eğitim alan kadınların istihdama da yönelerek, aile bütçesine katkı sağladığını anlatan Başkan Demirkol, şunları söyledi:

“Haliliye Belediyesi’ne ait kadın destek merkezlerinden birisi olan Devteşti Kadın Destek Merkezimizi birlikte ziyaret ettik. Burada çalışan kursiyerlerimizi ve eğitmenlerimizle istişarede bulunduk. Burada gerek hobi, gerekse meslek edindirme yönünden her türlü kursumuz devam etmektedir. Bu kurs faaliyetlerimizin sonunda sertifika verilmektedir. Kadınlarımız, aile bütçelerine küçükte olsa katkıda bulunuyorlar. Bu bakımdan bizim bu destek merkezlerimizdeki eğitmenlerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Okuma yazma, bilgisayar, kuaför, dikiş, ebru gibi birçok alanda kadınlarımızın hizmetinde çalışıyor bu merkezlerimiz. Burada çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Harika eserler ortaya çıkıyorlar. Daha sonraki çalışmalarında da yan yana birlikte olacağımızı belirtmek istiyorum.”

Açıklamaların ardından Başkan Demirkol ve Milletvekili Fakıbaba’ya, kadınlar yaptıkları el işlerinden hediye etti.