Şanlıurfa Kültürel Mirası Koruma Derneği’nden yapılan açıklama da ‘’Göbeklitepe 12 bin yıl evvel Şanlıurfa’daydı. 12 bin yıl sonra da Şanlıurfa’da olacaktır’’ denildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ‘’Gaziantep Arkeoloji merkezi olacaktır’’ açıklamasını çarpıtarak ‘’Gaziantep Göbeklitepe’nin merkezi olacaktır’’ şeklinde servis etmenin vatandaşların hassas duygularını istismar ettiğini ve gazetecilik etiği ile bağdaşmadığını belirtilen açıklama da şu ifadelere yer verildi;

‘’Güç birliği yapılmalı’’

‘’Şanlıurfa Kültürel Mirasi Koruma Derneği olarak Şanlıurfa’nın kültürel miraslarının bölgenin turizm potansiyeline önemli bir güç katacağına inanıyoruz. Bu konuda bölge şehirlerinin güç birliği yapmasını önemsiyoruz.

‘’Faydasız dedikodular enerji tüketiyor’’

Komşu illerimizin Göbeklitepe’nin reklamlarını yapmasının en başta Şanlıurfa turizmine katkı sunacağı gerçeğini asla göz ardı etmiyoruz. Komşu illerle duygusal rekabetler yerine ortak hareket etme ve sahip olduğumuz potansiyellere katma değer ekleme yollarını aramalıyız. Faydasız dedikodular şehrimizin enerjisini tüketmekten başka hiç bir şeye yaramamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyuyoruz. Sayın Fatma Şahin’in Göbeklitepe ve Urfa ile ilgili twetini takdirlerinize sunuyoruz’’

‘’Hakaret etmeden önce izleyin’’

Şanlıurfalı yazar Yusuf Sabri Dişli ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da ‘’Kadına hakaret etmeden önce iyi izleyin ‘Arkeoloji merkezi olacak’ diyor ifadelerini kullandı.

Şahin'in ''Gaziantep Göbeklitepe'nin merkezi olacak'' şeklinde servis edilen haberin yayınlanmasınına ardından sosyal medyada birçok vatandaş Şahin'in açıklamasına tepki göstermişti.

FATMA ŞAHİN'İN 2019'UN GÖBEKLİTEPE YILI İLAN EDİLMESİNİN ARDINDAN SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIM.