GAP Sukay, kentte gençlere sporu sevdiriyor. Hizmete girdiği günden bu yana, kentte gençleri spora teşvik eden SUKAY’da, birkaç ayda 250 gence suda kayak eğitimi verildi. Eğitim aldıktan sonra SUKAY’a gelmeye devam eden 500’den fazla vatandaş ise kayak sporundan faydalandı. Eğitim almaya gelenlerin dışında, SUKAY’da 150’ye yakın müşteri de tesiste kayak yaptı.

58 bin metrekarelik bir alana sahip olan, Güneydoğu’da ilk olma özelliğini taşıyan GAP Sukay’da, yunus, traktör ve kano gibi su üzerinde gezinti yapılabilecek eğlencelerde yer alıyor. Tesiste teleseyij ile de kneeboard (Diz üstünde oturarak kayak), çift kayak, her ayakta 1’er kayak ve Wakeboard’da yapılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik hizmetleri uygulamaları kapsamında, BELTUR Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren GAP Sukay’da, her türlü sosyal donatı alanın yer aldığı GAP Sukay, Urfalı aileler tarafından da yoğun ilgi görüyor. 5 bin metrekarelik ada çevresindeki yürüyüş yolları ve spor alanlarından oluşan GAP Sukay, şehrin kalabalığından uzak bir ortamda restoran ve kafeteryaları ile dinlenme imkanı sunuyor. Vatandaşlar, bölge halkına bu tür tesisleri kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür ediyor.

İLGİLİ HABER