Yusuf Kürkçüoğlu, bu haftaki köşe yazısına Göbeklitepe'yi yazdı. Göbeklitepe ile ilgili çıkan önemli bir kitabı, AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Faruk Bayrak'ın Türkçe'ye çevirttiğini söyledi. Kürkçüoğlu, Bayrak'ın Göbeklitepe'nin tanıtımına sağladığı katkıdan dolayı teşekkür etti. 

İşte Kürkçüoğlu'nun o yazısı; 

Amerikalı-Alman Yazar Karl W. Luckert’in, “Göbeklitepe” isimli kitabı Alfa Yayınları arasında çıktı. Leyla Tonğuç Basmacı tarafından Türkçe’ye çevrilen kitapta; Göbeklitepe Kazı Başkanı merhum Klaus Schmidt’in önsözü de yer alıyor. Yazar Luckert, kendi önsöz yazısında, “Klaus Schmidt bu kitap için bir ‘Vorwort’ yazmayı kabul etti. Göbeklitepe’nin arkeolojik kâşifi ve kazı başkanı olarak bakış açısı benim için önemlidir” diyor.
Kitabın çıktığı yayınevinin sahibinin Urfalı AK Parti eski Milletvekili Faruk Bayrak olması da ayrı bir önem katıyor kitaba. Sayın Bayrak’ı böylesine önemli bir kitabı Türkçe’ye çevirtip
 
Göbeklitepe meraklılarına sunduğu için kutlarım.
 
Kitabın kaynakça bölümünde yer alan isimlerin hep yabancı bilim adamları olması da biraz üzücü. Bunun sebebi de Göbeklitepe üzerine yazılan yazıların çoğunun yabancı kaynaklı olması sanırım.

Köşe yazısının tamamı;

http://www.medyaurfa.com/gobeklitepe-makale,22.html