Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Dünyanın yakından ilgi ile izlediği Göbeklitepe, Dünya Ekonomik Forumu’nda tanıtılacak.   

Dünya İletişim Forumu, bu yıl 3-4 Kasım tarihlerinde, İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Dünyada en eski tapınak merkezi kabul edilen Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin, Dünya Ekonomik Forumu'nda yapılacak tanıtımla uluslararası alanda ön plana çıkarılması hedefleniyor.
Davos Ekonomik Forumu, Türkiye’de yapılacak ilk Davos organizasyonu olması açısından önem arz ediyor.

Şanlıurfa'ya 18 kilometre mesafede Örencik Mahallesi yakınlarında bulunan ve ilk kez 1963'te İstanbul ve Chicago üniversitelerinden araştırmacıların yüzey çalışmaları sırasında fark edilen Göbeklitepe'deki kazı çalışmaları, o tarihten bu yana düzenli devam ediyor.

Şanlıurfa Müzesi ve Berlin Alman Arkeoloji Enstitüsü tarafından 1995'ten beri ortaklaşa yürütülen çalışmalarda, neolitik döneme ait yabani hayvan figürlü "T" biçimli dikili taşlar, 8-30 metre çapında dairesel ve dikdörtgen şekilli dünyanın en eski tapınak kalıntıları, çok sayıda yabani hayvan figürü, insan heykeli, dikili taşlar ve yaklaşık 12 bin yıl öncesine ait olduğu belirtilen 65 santimetre uzunluğunda insan heykeli gibi tarihi eserler bulundu.