Belediyemiz Halfeti ilçemize gelecek olan misafirlerin konaklayabilmesi için eski Belediye Konuk Evi’ni aslına uygun bir şekilde restore ederek, hizmete açtı. 12 yataklı belediye konuk evi yıldızlı otel konseptlerini aratmıyor.

Halfeti Belediyesi, Eski Halfeti yerleşim alanında bulunan belediyeye ait eski belediye konuk evini, aslına uygun bir şekilde restore ederek, Halfeti’ye gelecek olan misafirlerin konaklayabilnesi için hizmete açtı. Yıldızlı otel konseptinde olan konukevinin tüm yenileme çalışmaları, belediyenin kendi personeli ve imkanlarıyla yapıldı. Toplam 6 odadan oluşan ve 12 kişi ağırlayabilen konuk evi, lobisi, çamaşırhanesi ile günün 24 saati hizmet verecek şekilde faaliyete geçirildi. Her odanın kendi içerisinde lavabo ve duşluk bulunurken, bunların gelecek olan misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde günlük kullanacakları eşyalar konuldu. Konuk evinde odalar içerisinde sıcak ve soğuk içeçeğe ulaşma imkanından tutun da klima, tv ve banyo eşyalarına kadar her türlü eşyası temin edilmiş durumda. Tek kişilik, 2 kişilik ve 3 kişinin kalabileceği şekilde dizayn edilen konuk evindeki odalarda konaklayacak olan kişilerin rahat edebilmesi için her türlü ihtiyacını karşılacak şekilde hazır edildi.

HER TÜRLÜ KONFOR BULUNUYOR

Konuk evinin hizmete açılmasına ilişkin bilgi veren Belediye Eş Başkanları Mustafa Bayram ve Ayşe Durmuş, Halfeti Belediyesi Konuk Evi için şu ifadeleri kullandı: “Halfeti ilçemizde konaklamak isteyenlere yeni bir seçenek sunuyoruz. Eski Halfeti’de bulunan belediyemize ait eski konuk evini günümüz şartlarına uygun halde restore ederek faaliyete geçirdik. Konuk evimiz tek kişilik, 2 kişilik ve 3 kişinin kalabileceği şekilde uyarlanan ve toplamda 12 kişinin kalabileceği şekilde 6 odadan oluşuyor. Konuk evine ilişkin tüm restore çalışmalarını personelimiz ve kendi imkanlarımız dahilinde yapıldı. Burada konaklayacak olan misafirlerimizin rahatını düşünerek, konuk evimizi her türlü konfor ile donatmış durumdayız.”

‘İŞLETME ŞEKLİMİZ HALFETİ’YE MODEL OLACAK’

Eş Başkanlar Bayram ve Durmuş, açıklamalarının devamında şunları dile getirdi: “Tesisimiz bundan sonra belediyemize ek gelir getirmek ve ilçemize gelen misafirlerimizi konuk etmek üzere 7 gün 24 saat açık olacak. Buradaki işletme şeklimiz ve hassasiyetimiz umarım Halfeti’de bulunan butik otel ve otellere de örnek olur. Çünkü Halfeti ilçemiz her tarihi rol ve misyonu hem de konumu bakımından çok önemli bir yer. Bölgenin turizm kenti olan ilçemize layık olamaya çalışacağız. Halfeti’yi de bu anlamda bölgenin turizm markası haline getireceğimize inanıyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Burada emeği geçen tüm personelimize bir kez daha teşekkür ediruz. Konuk evimizin ilçemize tekrardan hayırlı olsun.”

KONUK EVİ KONOKLAMA TARİFESİ

Konuk Evi’nin Meclis kararı ile belirlenen ücret tarifesi şöyle oldu: “Belediye Konuk Evi Ücret Tarifesi; Günlük olarak kalacaklar için;

Bir kişilik oda; günlük 70 .00 TL. İki kişilik oda; kişi başına günlük 50.00 TL. Üç kişilik oda; kişi başına günlük 50.00 TL.

Aylık olarak kalacaklar için

Bir kişilik oda; bir kişilik aylık 750 .00 TL. İki kişilik oda; kişi başına günlük 20.00 TL. Üç kişilik oda; kişi başına günlük 25.00 TL. İki kişilik oda aylık; 1.200.00 TL. Üç kişilik oda aylık; 2.250.00 TL.”

Kamu personeli için belirlenen ücret tarifesi;

Bir kişi günlük 60 TL. İki kişilik odada kişi başı 40 TL. Üç kişilik odada kişi başı 40 TL.