Mehteran-ı Haliliye ve Uğur Işılak konserlerinin olduğu etkinlikler kapsamında, Haliliye Belediyesince düzenlenen Çanakkale yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Etkinliklerde konuşan Başkan Fevzi Demirkol, Çanakkale’nin bir zafer değil, destan olduğunu söyledi.

Haliliye Belediyesince GAP Arena Spor Salonundan düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü etkinlikleri davetlilerin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, İbrahim Onat’ın şehitler anısına okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sürdürdü.

MEHTERAN-I HALİLİYE İLK KEZ SAHNE ALDI

Program kapsamında Haliliye Belediyesi tarafından gönüllülük esasıyla oluşturulan ve bölgede tek olma özelliği taşıyan mehter takımı, Mehteran-ı Haliliye’de ilk kez sahne aldı. Yaklaşık 1 saat süren mehter konseri, vatandaşlardan tam not aldı.

BAŞKAN DEMİRKOL: ÇANAKKALE BİR DESTANDIR

Mehter konserinin ardından sahneye çıkan Başkan Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak Çanakkale konusunda yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Her yıl Çanakkale konulu yarışmalar düzenlediklerini ve bu yarışmalarda dereceye giren öğrencileri Çanakkale’ye götürdüklerini anlatan Başkan Demirkol, şunları söyledi:

“18 Mart şanlı bir tarihin dönüm noktası, şanlı tarihimizin nirengi noktası ve ecdadımızın kazanmış olduğu bir savaş değil, yazmış olduğu bir destandır. O bakımdan biz Haliliye Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bu yana 2015, 2016 yılında yaptığımız ve 2017 yılında da gerçekleştirdiğimiz Çanakkale konulu bilgi yarışmaları düzenliyoruz. Bu bilgi yarışmamıza Şanlıurfa’nın 13 ilçesinden öğrencilerimiz katılıyor. Bu öğrencilerimizi daha sonrasında Çanakkale’ye götüreceğiz. Çanakkale bizim için, tarihimizin ve hiç bir millete nasip olmayacak bir destan ve zaferdir.”

Başkan Demirkol, konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdür vekili Abdulkerim Yavuz’a desteklerinden dolayı hediye takdiminde bulundu.

Vali Güngör Azim Tuna da, yaptığı konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünü kutlayarak, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’u yaptığı güzel organizasyondan dolayı kutladı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından düzenlenen Çanakkale yarışmalarında ve Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri taktim edildi. Çanakkale konulu bilgi yarışması, resim, kompozisyon, şiir okuma, şiir yazma ve tiyatro dallarında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini, protokol üyeleri taktim etti.

Siyer-i Nebi ve Çanakkale bilgi yarışmalarında birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, diğer dallarda birinci gelen öğrencilere ise tam altın ile katılım belgeleri verildi.

BAŞKAN DEMİRKOL’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Ödül töreninin ardından konuşan AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Bugünü organize eden Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol ve organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, “Güzel programı tertip eden Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’u tebrik ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba da, “Organizasyonu gerçekleştiren Başkanımız Fevzi Demirkol ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin ise konuşmasında, “Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol’dan Allah razı olsun. Hakikaten Çanakkale çok önemli bu nedenle kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da, “Bu organizasyonu yapan Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol’a teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ise “Böyle güzel bir programı organize ettiği için Sayın Belediye Başkanız Fevzi Demirkol’a, ekibine ve Haliliye Belediyemize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Son olarak Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz da, “Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu örnek çalışmayı sergileyen Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

UĞUR IŞILAK: FEVZİ DEMİRKOL BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Program sonunda sahne alan sanatçı Uğur Işılak, “Haliliye’de birlikteyiz. Cümleten hepiniz hoş geldiniz. Ben programdan evvel Fevzi Demirkol başkanımızla biraz sohbet etme imkanı buldum. Özellikle Haliliye ve Şanlıurfa genelinde yaptıkları konusunda biraz bilgi sahibi oldum. Tüylerim diken diken oldu. Çanakkale’ye, Şanlıurfa’dan bu kadar hassasiyet gösterilmesi aslında bir diriliş ruhunun farklı olarak ortaya çıkmasıdır” diye konuştu. Başkan Fevzi Demirkol’a Çanakkale’ye gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür eden sanatçı Işılak, Çanakkale ile ilgili bir birinden güzel şarkılar seslendirdi. Vatandaşlar da, zaman zaman sanatçıya eşlik etti.

Konser sonunda Başkan Demirkol, sanatçı Işılak’a çiçek ve hediye taktim etti.

KİMLER KATILDI?

Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü etkinliklerine Başkan Fevzi Demirkol, eşi Adile Demirkol ve başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kemalettin Yılmaztekin, Ahmet Eşref Fakıbaba ve Halil Özcan, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve yönetim kurulu üyeleri, İl Milli Eğitim Müdür vekili Abdulkerim Yavuz, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz ve Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, STK temsilcileri ve siyasiler ile bürokratlar katıldı