Harran Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Hayat-ı Harrani anma etkinlikleri kapsamında tiyatro oyunu sergilendi.

Senaryosunu İslam Gemici'nin yazdığı, Selçuk Var’ın sahneye uyarladığı ve yönettiği oyunda, Hayat bin Kays El-Harrani Hazretleri’nin manevi kişiliği ve İslam toplumu için önemi konu alındı.

Harran Kaymakamı Temel Ayca, yaptığı açıklamada, ilçede ilk olarak bu yıl gerçekleştirilen Hayat-ı Harrani’yi anma etkinliklerini geleneksel hale getirerek her yıl düzenlemeyi amaçladıklarını söyledi.

İlçe Müftüsü Abdülhekim Öz ise, sahnelenen oyundan çok etkilendiğini belirtti.

Müftü Öz, şöyle konuştu:

"Dışarıdan gelen izleyicilerden bazılarının tiyatro ekibinin hangi ilden geldiklerini birbirlerine sorduklarına şahit oldum. Kendim üç ayrı zaman diliminde izledim. Çok etkilendiğimi ifade etmeliyim. Zira kitabi bilgi ve gerçekler sahneye taşındığı zaman insan üzerinde ciddi bir kalıcı etki bıraktığı ispatlanmış bir gerçektir. Bu tiyatro oyunu bizim bir eksiğimizi daha fark etmemizi sağladı. Bu toplum olarak tiyatro izlememiz gerektiği gerçeğidir. Bu tür müstesna şahsiyetlerin hayatlarının anlatıldığı tiyatrolar, özellikle genç nesil üzerinde ciddi olumlu etkiler bırakır."