Halfeti Kent Konseyi Başkanı Nihat Özdal, 2 yılda bir gerçekleştirilen festivale, bu yıl 160 ülkeden 5 bin delege ve 800 katılımcının bir araya geldiğini söyledi.

(Salone del Gusto) Lezzet Festivali ve (Terra Madre) Toprak Ana etkinliğine Şanlıurfa’dan Kent Konseyi Başkanı Nihat Özdal katıldı.

Şanlıurfa’nın, UNESCO Gastronomi Şehirler ağında yer alması için yürütülen çalışmalar kapsamında İtalya’da tanıtılan Şanlıurfa yemekleri, yoğun ilgi gördü.

Şanlıurfa’nın yöresel damak tatlarının beğeniye sunulduğu etkinlikte Şanlıurfa yemeklerini, Halfeti Slow Food, URFAM Derneği ve Halfeti Kent Konseyi tanıttı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Halfeti Kent Konseyi Başkanı Nihat Özdal ‘’Şanlıurfa’nın geleneksel mutfağını ve damak tatlarını dünyanın her yerinde tanıtmaya çalışıyoruz’’ dedi.
Dünyaya salgın gibi yayılan, geleneksel ve sağlıklı beslenmeyi unutturan fast fooda karşı kendi değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğinin altını çizen Özdal ‘’ Mutfağımızın zenginlikleriyle tanışanlar, ülkemize ve şehrimize gelmek istiyor. Gastronomi turizmi de artık ayrıca önemli. Bu açıdan bu etkinliğe katılmamız çok değerli. Herkes sunduğumuz lezzetleri çok beğendi. İnsanlar, bu yemekleri yerinde tatmak ve görmek için mutlaka Şanlıurfa'ya gelecektir. İnşallah bu sayede Şanlıurfa mutfak kültürü de hakkettiği yere ulaşacaktır. Torino'daki Şanlıurfa standında geleneksel yemek sunumlarımız devam ediyor." Dedi.