SAMSUN (AA) - Karadeniz 4'üncü Kitap Fuarı'na kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliğinin iş birliğinde 20 Şubat'ta açılan fuarı, ilk 2 günde yaklaşık 35 bin kişi ziyaret etti.

Öğretmenleri ile fuarı gezen öğrenciler farklı kitapları görme fırsatı bulurken, yazarları ile görüşme imkanına da kavuştu.

Bir televizyon kanalında yayınlanan 34'üncü Osmanlı padişahı 2'nci Abdülhamit'in hayatının anlatıldığı "Payitaht Abdülhamit" dizisinde Tahsin Paşa rolünü üstlenen yazar Bahadır Yenişehirlioğlu da fuarda okurları ile buluştu.

"Payitaht Abdülhamit" dizisini diğer dizilerden ayıran özellikler bulunduğunu belirten Yenişehirlioğlu, "Çünkü dertlerimiz farklı. Payitaht Abdülhamit, dizi üzerinde düşünülmüş önemli bir proje. 2'nci Abdülhamit Han döneminde, o günün küresel oyun kurucularının oynadığı oyunları gördüğümüzde, bazıları 'Bugünü mü anlatmak istiyorsunuz' diye soruyor." ifadelerini kullandı.

Kitap fuarına 220 yayınevinin yanı sıra aralarında Üstün Dökmen, Ataol Behramoğlu, Defne Suman, Deniz Kavukçuoğlu, Canan Tan, Yılmaz Özdil, Ercan Kesal, Hikmet Anıl Öztekin, İsmail Saymaz, İbrahim Kaboğlu, Pelin Çift, Mete Yarar, Asuman Portakal, Murat Tavlı, Kahraman Tazeoğlu, Behiç Ak, Kemal Hamamcıoğlu, Koray Avcı Çakman, Yavuz Bahadıroğlu, Murat Karayalçın, Özlem Dilber, Cemre Birand, Kerem Fırtına, Hicabi Demirci, Güldal Mumcu, Koray Yersüren, Ahmet Şimşirgil ve Levent Gültekin'in de bulunduğu çok sayıda yazar ve şair katılıyor.

Fuar, 25 Şubat Pazar günü sona erecek.