Karaköprü Belediyesi’nin başlattığı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Yazar ve Şair Serdar Tuncer'in katılımıyla 'şiirli muhabbet' programı düzenlendi.  Mehmet Akif İnan konferans salonunda düzenlenen konferansa ev sahibi olarak Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Cemil Çadak, Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy, AK Parti Karaköprü Gençlik Kolları Başkanı, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli kültür ve sanat etkinliklerine devam ettiklerini ve vatandaşlarla değerli konukları buluşturduklarını söyledi.

 

Başkan Baydilli, "Geçtiğimiz günlerde Savaş Barkçin hocamızı davet etmiştik, Türkiye ve Dünya siyaseti konusunda bize güzel bilgiler aktarmıştı. Bugün de yine çok değerli bir ismi sizlerle buluşturduk. Serdar Tuncer kişiliği, şahsiyeti, şiirleri ve hikayeleriyle gerçekten çok sevdiğimiz bir isim. Biz Karaköprü olarak kültüre ve sanata verdiğimiz önemi göstermiş olacağız İnşallah" diye konuştu.

 

Başkan Baydilli şöyle devam etti:

"Bir ülkede sadece siyaset konuşuluyorsa o ülke gelişmemiş, geride kalmış bir ülkedir. Bir ülkede kültüre ve sanata da gerekli önemin verilmesi gerekir. Şanlıurfa evliyalar ve alimler şehri diyoruz. Madem bu memlekete bu kadar evliya ve alim gelmiş biz de duruşumuz, bilgi ve birikimimizle onlara layık insanlar olmaya çalışmalıyız. Bunu da kültür ve sanat ile gerçekleştirebiliriz. Biz de Karaköprü Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerimizle önemli şahsiyetleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bu programa katılıp salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

 

Sanatçı Serdar Tuncer edebiyat ve tasavvuf konularında sohbeti ve şiirleriyle seyircilerden büyük alkış alırken, programın sonunda Arif Nihat Asya'nın Dua adlı şiirini seyircilerle birlikte okudu.

Tuncer, Şanlıurfa'ya kendisini davet eden ve vatandaşlarla buluşturan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Programın sonunda Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Serdar Tuncer'e plaket ve çiçek takdim ederken, protokol üyeleri de Serdar Tuncer ile hatıra fotoğrafı çektirdi.