Anadolu’nun kadim söz ve saz geleneği olan Sıra Gecesi’nin son büyük ustası Kazancı Bedih, 1993’te Fuzûlî’nin “öyle sermestem ki idrak etmezem dünya nedir” dizelerini seslendirdiği İbrahim Tatlıses’in İbo Show adlı programıyla görünür oldu.

Kazancı Bedih, İstanbul Cemil Reşit Bey Konser Salonunda düzenlenen programla anıldı.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Urfalı STK Başkanlarının katıldığı anma programında salon hınca hınç doldu.

Kazancı Bedih 1996’da Yavuz Turgul’un yönettiği “Eşkıya” filminin bir bölümünde okuduğu “Nice bu hasreti dildar ile giryan olayım, yanayım âteş-i aşkınla büryan olayım” dizeleriyle gündeme geldi.

2003 yılı Eylül ayında 76 yaşındayken Bakırcılar Çarşısı’ndaki mesleğine geri dönme kararı aldı.

Bu kararın ardındaki sebep bu alandaki yozlaşma olduğu kadar sahip çıkılmama ve bir tür yalnız bırakılma refleksi oldu.

Kazancı Bedih 20 Ocak 2004’te Şanlıurfa’daki evlerinde uyudukları esnada katalitik sobadan sızan gazdan zehirlenerek eşiyle birlikte vefat etti.

Büyük Usta,  Vemal Reşit Rey Konser Salonunda, oğlu Naci Yoluk ve geleneğin sürmesine katkısı olan dostları ve genç sanatçılarla anıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk Halk Müziği Sıra Gecesi geleneğinin büyük ismi Kazancı Bedih’i vefatının 13. Yılında

CRR Konser Salonu’nda bir anma gecesi gerçekleştirildi. Gecede büyük ustanın oğlu Naci Yoluk ve arkadaşları Sıra Gecesi geleneğini örneklerle sahneye taşırken, büyük orkestra eşliğinde Bedri Ayseli, Selahattin Alpay, Elvan Sevim, Münevver Özdemir, Bekir Çiçek ve Ender Balkır sahne aldı.