Türkiye televizyon tarihinde ilk kez yapılan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda üçüncü haftanın üçüncü gününde Muhsin Kara, Haftanın Finali’ne gitmeye hak kazandı.

Güzel okuyuşlarıyla Türkiye’yi mest eden katılımcılar “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”, TRT 1’de her gün 23:40’da yayınlanıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Musikisi Korosu’nda Solist olarak görev yapan Muhsin Kara, İsrâ Suresi’nin 78-84’üncü âyetlerini okudu. Güzel okuyuşu Osman Eğin hocadan 96, Dr. Mehmet Ali Sarı hocadan 98, Halil Necipoğlu hocadan ise 99 olmak üzere toplamda 293 puan aldı. Seyirciden de 93 puan alarak toplamda 386 puan ile Haftanın Finali’nde yarışacak.

Üçüncü haftanın üçüncü gün birinciliğini kazanan Muhsin Kara, İstanbul Fatih Laleli Camii Müezzini Temel Erbay hoca ile Haftanın Finali’ne hazırlanacak.

Kastamonu’da İmam Hatip olarak görev yapan Eşref Kızılkaya, Şûrâ Suresi’nin ilk 9 âyetini okudu. Jüriden 262, seyirciden 90 puan alan Eşref Kızılkaya, toplamda 352 puan ile tamamladı.

İlahiyat eğitimine devam eden, diğer yandan hafızlık yapan Enes Arpacı, jüriden 245 ve seyirciden 85 puan aldığı tilavetinde Ahzâb Suresi’nin 38-48’inci âyetlerini okudu. Toplam 330 puan toplamış oldu.

Trabzon Mehmet Rüştü Aşık Kutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Emirhan Coşkun, Ankebût Suresi’nin 56-63’üncü âyetlerini okudu. 313 puan aldığı tilavet, seyirciden 84 ve jüriden 229 puan kazandı.

Haşr Suresi’nin son 7 âyetini okuyan Resul Şahin, bir Ceza İnfaz Koruma Memuru. Kur’an-ı Kerim okumayı çok seven Resul Şahin’in çocukları başvuru yaparak sürpriz yapmışlar. Jüriden 233 ve seyirciden 75 puan alan Resul Şahin, yarışmayı 308 puan ile bitirdi.

HER GÜN 23:40’DA TRT 1’DE, TEKRARI TRT DİYANET’TE

Ramazan ayı boyunca her gün 23:40’da TRT 1’de yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın tekrarı her gün TRT 1’de ve TRT Diyanet’te yayınlanıyor.

Programın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise TRT 1’in sevilen dizisi 80'lerin oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor.