Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Güneydoğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aziz Suveren ile Şanlıurfa Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak ile bazı aşçı ve şefler, kentte Bayram Şükrü Usta Lokantası'nda bir araya gelerek organizasyona ilişkin görüş alışverişinde bulunup, esnaf ziyaretinde bulundu.

Türkiye'nin mutfağıyla ünlü kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da, mayıs ayının ikinci haftasında ülke genelinden şef ve aşçıların katılımıyla yöresel yemek festivali düzenlenmesi planlanıyor
- Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Yenice: 
"Amacımız unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetleri tekrar canlandırmaktır"

Yaklaşık 300 çeşit yemeğiyle sektör temsilcileri tarafından "Lezzetin başkenti" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, Türkiye genelinden şef ve aşçıların katılımıyla mayıs ayında yöresel yemek festivali düzenlenecek.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Güneydoğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aziz Suveren ve Şanlıurfa Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak ile bazı aşçı ve şefler kentte bir araya gelerek, organizasyona ilişkin görüş alışverişinde bulunup, esnafı ziyaret etti.

Yenice, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da damakları tatlandıracak dev bir organizasyonun planlaması için bir araya geldiklerini bildirdi.

Festivale Türkiye'nin 81 ilinden sektörün temsilcilerinin katılacağını belirten Aykut Yenice, kentin 12 bin yıllık geçmişi olması dolayısıyla çok köklü bir mutfak kültürüne sahip olduğuna değindi.

Kentin tanıtımına ve şanına yakışır bir organizasyon düzenleneceğini anlatan Yenice, "Amacımız unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetleri tekrar canlandırmaktır. Bu anlamda evlerimizdeki annelerimizden, büyük ablalarımızdan, gerçek Türk mutfağının temsilcisi olduğuna inandığımız kadınlardan da organizasyon için örnekler alacağız. Şanlıurfa'nın sadece çiğ köfte ve sıra geceleri ile anılan bir il olmadığını ve kendine has mutfak kültürünü kamuoyuna daha fazla tanıtmak istiyoruz."

- "3 gün sürecek"

Aziz Suveren de bölge illerinin tarih ve yemek kültürü bakımından var olan zenginliğinin daha fazla tanıtıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Gaziantep'in "gastronomi şehri" adaylığı dolayısıyla, sırf bundan dolayı bile kente turların düzenlendiğine dikkati çeken Suveren, bölge mutfaklarının da birbirinden çok etkilendiğini dile getirdi.

Mehmet Kaçak ise organizasyonun mayıs ayının ikinci haftasında düzenlenmesinin planlandığını belirtti.

Kentin dünyanın en eski mutfaklarından birine sahip olduğunu ifade eden Kaçak, 3 gün sürmesi planlanan organizasyonda Şanlıurfalı aşçı ve şeflerin konuklarına kentin yöresel yemeklerini ikram edeceğini de sözlerine ekledi.