GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Gaziantep'te yaşayan Suriyeli İmane Elvaar, 3 yaşındaki oğlu Muhammed'in bebekliğinden bu yana uzattığı saçlarını kestirerek, lösemi hastası çocuklara peruk yapılması için bağışladı.

Ülkesindeki iç savaş dolayısıyla 4 yıl önce Lübnan'a oradan da Türkiye'ye sığınan 26 yaşındaki Elvaar, Gaziantep'te sevdiklerinden uzakta yepyeni bir hayata başladı.

Eşi ve çocuğu sayesinde hayata tutunan İmane, çocuklar için oyuncaklar yapıp yardım faaliyetlerine katılıyor.

Kaybettiği ağabeylerini, geride bıraktığı anne babasını, her biri başka ülkelere dağılan kız kardeşlerini ve hayallerini bir tarafa bırakan Elvaar, dilini bile bilmediği çocukların yüzünü güldürmeye çalışıyor.

İmane Elvaar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye geldiğinden beri yardım faaliyetlerinin içinde bulunmaya çalıştığını belirterek, oğlu Muhammed'in saçlarını da lösemi hastası çocuklar için bağışlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Muhammed'in saçlarına büyük bir özenle baktığını ve taramaya bile kıyamadığını anlatan Elvaar, "O saçlarını istediği zaman uzatabilir. Yaptığı fedakarlığın farkında değil ama büyüdüğünde çok gururlanacağını düşünüyorum. Saçları uzun olduğu için kız zannediyorlar. Erkek olduğuna inanmıyorlar. Rahatsızlandığında hastaneye gitmiştik. Kız olduğunu, başkasının kimliğiyle geldiğimizi düşündüler." diye konuştu.

- "Muhammed'in geçmişinde güzel bir iz kalacak"

Muhammed'in saçını keserken çok ağlaması üzerine kanser hastası çocukları düşünmeye başladığını anlatan Elvaar, şunları kaydetti:

"Muhammed 8 aylıkken çok güzel saçları vardı. Onları tavşan kulakları gibi bağlardım. O da saçlarını çok severdi. Sürekli taramaya çalışırdı. Bir gün aynanın karşısına oturttum, saçlarını dipten kestim. O gün çok üzüldü ve ağladı. Saçlarını tutmaya çalıştı, bulamadı. O zaman kanserli çocuklar aklıma geldi. Saçları döküldüğünde ne kadar çok üzülüyorlardır diye düşündüm. O günden sonra eşimle beraber Muhammed'in saçlarını uzatmaya karar verdik. Büyüdüğünde kanserli çocukların birine hediye etsin dedik. Bir nebze olsun onları gülümsetip gözyaşlarının kurumasına vesile olsun, Muhammed'in geçmişinde güzel bir iz olsun istedim. Daha küçükken güzel bir şey yaptığını hatırlarsın ve bu yolda devam etsin istiyorum. Bundan sonra saçını bağışlamaya kendisi karar verecek."

Elvaar, Gençlik ve Spor Bakanlığının sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı "Damla Projesi"ne de katıldığını aktararak, bu proje sayesinde çok güzel insanlarla karşılaştığını, bir kaç il gezdiğini ve buradaki çocuklara yardım ettiklerini söyledi.

Projenin, hayatında çok şeyi değiştirdiğini anlatan Elvaar, "Karşılıksız iyiliğin ne olduğunu gördüm. Bir sürü farklı hayatlar gördüm. Ben de çok acılar çekmeme rağmen hayat devam ediyor. Geride iyi, kötü bir sürü hatıra bıraktım. Ailemle geçirdiğim o güzel günler her zaman kalbimde ve zihnimde olacak. Şu an bütün acıları bastırarak hayata devam ediyorum. Yepyeni bir ailem oldu. Eşim ve oğlumla beraber güzel anılar biriktiriyorum." diye konuştu.

Elvaar, kendi saçlarını da lösemi hastaları için bağışladığını ifade ederek, yeniden uzadığında tekrar bağışlayacağını sözlerine ekledi.

Hastane yönetimi tarafından kabul edilen bağışlar, tedavi sırasında saçları dökülen lösemi hastaları için peruk haline getiriliyor.