2019’un Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle birlikte Şanlıurfa yerli ve yabancı turist akınına uğradı. Şanlıurfa’nın konaklama alanındaki yatak yetersizliği 2019 Göbeklitepe yılında baş gösterdi.

Göbeklitepe yılına konaklama anlamında hazırlıksız yakalanan Şanlıurfa’da tarihi evlerin turizme kazandırılması konusu gündeme geldi. Büyükşehir belediyesinin bu konuda çalışmalarının olduğu öğrenilirken Şanlıurfa Kültürel Mirası Koruma Derneği’nden bir öneri geldi.

Şanlıurfa Kültürel Mirası Koruma Derneği’nin önerisi hem yatak sayısını arttırmaya yönelik geçici bir çözüm olabilecekken, yerel halkında ekonomik açıdan güçlenmesini sağlayabilecek türden oldu.

Şanlıurfa Kültürel Mirası Koruma Derneği’nden konuyla ilgili yapılan açıklama da ‘’Şanlıurfa tarihinin en büyük turist akınıyla karşı karşıya. Otellerde yer yok. Bizde dernek olarak bir öneri sunuyoruz; Acaba dayalı döşeli boş evleri bulunan ev sahipleri, evlerini Turizm müdürlüğüne bildirerek, ücret karşılığı turistlere açabilir mi’’ ifadelerine yer verildi.

İLGİLİ HABERLER...