Ramazan ayı maneviyatına uygun etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, Hacivat Karagöz Gösterisi, Atölye Çalışması ve Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun konseri ile yoğun ilgi gördü. Etkinliğe Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Emin Özçınar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız, daire başkanları, müdürler ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL: BU SOKAKTA  MANEVİYAT, SEVGİ VE MUHABBET VAR

Konser sonrası vatandaşların Ramazan Ayını tebrik ederek konuşma yapan Başkan Beyazgül, "Sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya gelerek ramazan ayı programları hakkında istişare ettik. Bazı geceler Büyükşehir Belediyemiz, bazı geceler de ilçe belediyelerimizin programları olacak. Böylece her gece farklı bir etkinlik ortaya çıkmakta. Ramazan ayı boyunca da Ramazan Sokağı'nda bir sandık kuracağız. Sandıklara Ramazan Ayı içerisinde nasıl etkinlikler olmasını istiyorsanız onları yazıp atacaksınız. Vatandaşlarımızın taleplerini burada yerine getireceğiz. Ramazan Sokağımız kalabalık. Bu sokakta hem maneviyat var hem sevgi ve muhabbet var. Perşembe günleri de Tencereni ve Seccadeni Al Gel programı ile imkanı olmayan vatandaşlarla yemeğimizi paylaşıyoruz. Urfa Hz. İbrahim'in Hz. Eyyüb'ün yaşadığı şehir. Hz. İbrahim'in buraya dostluğu, cömertliği ve Hz. Eyyüp'ün sabrı sinmiş. Nerede o eski Ramazanlar dediğimiz Ramazanları inşallah beraber inşa edeceğiz" dedi.

Konser programının ardından Başkan Beyazgül, sivil toplum kuruluşları tarafından Ramazan Sokağı'nda kurulan STK çadırına giderek Şanlıurfa'daki muhacirlerle bir araya geldi. Filistin meselesinin ele alındığı istişarenin ardından Başkan Beyazgül, Hamarat Eller Çarşısı'ndaki stantları gezdi.